LOZNICA SE SPREMA ZA KUPALIŠNU SEZONU: Uređuje se bazen za prve kupače
Foto: T. Ilić

pripreme za leto

LOZNICA SE SPREMA ZA KUPALIŠNU SEZONU: Uređuje se bazen za prve kupače

Srbija -

LOZNICA - Svima je jasno da će leto uskoro doći, ali nije sasvim kakva će biti pravila ponašanja na bazenima u atmosferi pandemije i prisutne opasnosti od koronavirusa.

U susret sezoni koja po tradiciji od otvaranja gradskog bazena počinje uvek na Dan grada, 16. juna, u Ustanovi za fizičku kulturu ‘’Lagator’’ počeli su pripreme kako bi spremno dočekali prve kupače.

Radi se na zameni dotrajale i oštećene keramike, sređivanju filtersko-hlorne stanice, uređenju parkovskog dela unutar kupališta, svega što je potrebno da se posetioci osećaju bezbedno i sigurno tokom predstojećih letnjih meseci kada će se ovde o bezbednosti kupača starati kao i do sada licencirani spasioci.

U ustanovi kažu da će kao i dosadašnjih dvanaest sezona učini sve što je do njih da se kupači ovde prijatno osećaju, a redovno prate situaciju sa kovidom-19 i postupaće u skladu sa merama i upustvima Vlade Srbije i Grada Loznice.

foto: T. Ilić

Planirano je da i ove godine bude organizovana besplatna obuka neplivača kao i osnovnih stilova plivanja, a procena je da je za minulih dvanaest sezona na gradskom bazenu na Lagatoru proplivalo više od dve hiljade devojčica i dečaka.

Ulaz za decu do sedam godina ostaje besplatan, a cene bi za ostale trebalo da ostanu nepromenjene. Prošlog leta na gradskom kupalištu prodato je oko 28.500 dnevnih ulaznica, a kako će biti ove teško je sada prognozirati.

Kupanje će sigurno biti u novim okolnostima, a očekuje se da će mnogi spas od vrelih dana potražiti ovde i da će se zbog neizvesnosti oko ponašanja koronavirusa dobar broj Lozničana umesto kupanja u morskoj vodi odlučiti za bazen i ostanak u svom gradu.

Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track