LEPA VEST IZ LOZNICE: U Biblioteci Vukovog zavičaja sređeno dečje odeljenje
Foto: T.Ilić

svakog radnog dana od 7.30 do 19.30

LEPA VEST IZ LOZNICE: U Biblioteci Vukovog zavičaja sređeno dečje odeljenje

Srbija -

LOZNICA - Najmlađi članovi Biblioteke Vukovog zavičaja od ove sedmice ponovo mogu koristiti njene usluge i to u potpuno renoviranom prostoru dečjeg odeljenja ove ustanove.

foto: T.Ilić

Ovde su vreme vanrednog stanja iskoristili da završe krečenje čitave zgrade, renoviraju dečje odeljenje i promene podove posle više od tri decenije zahvaljujući novcu iz gradskog budžeta, dok su od donacije Narodne banke Srbije kupili nove police i radne stolove.

Zahvaljujući ovom poslu sada su za druženje dece sa knjigama stvoreni mnogo bolji uslovi. Ovo je od početka godine druga značajna investicija u lozničkoj ‘’kući knjige’’ gde je krajem februara otvorena digitalna čitaonica za Lozničane koji vole da čitaju, ali više u elektronskoj formi, a mogu je besplatno koristiti učenici, studenti, deca i penzioneri. Opremanje digitalne čitaonice finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja sa 516 hiljada dinara, a sređivanje prostora lokalna samouprava sa nešto više od 200 hiljada.

foto: T.Ilić

Inače, ova ustanova je saopštila da će sa korisnicima od sutra raditi svakog radnog dana od 7.30 do 19.30 časova, kada će biti otvorene i čitaonica za studente i ona na dečjem odeljenju, a sve uz poštovanje propisanih mera zaštite i sprečavanja širenja koronavirusa.

(Kurir.rs / T.Ilić / Foto:T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track