ZBOR GRAĐANA U UL. LJUBIŠA JELENKOVIĆ O REŠAVANJU PROBLEMA
Foto: Opština Rakovica

ZBOR GRAĐANA U UL. LJUBIŠA JELENKOVIĆ O REŠAVANJU PROBLEMA

Srbija -

Na zahtev građana održan je zbor građana u ulici Ljubiša Jelenković u Resniku. Sa građanima su razgovarali državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik Gradske opštine Vladan Kocić sa saradnicima.

Na zboru je bilo reči o rešavanju problema u tom rakovičkom naselju. Državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković je istakao da će nova pešačka staza koja se gradi pored pruge i koja ide do pothodnika kojim se prelaze železnički koloseci povećati bezbednost pešaka. Prethodno je na mestu Železničke stanice „Resnik“ izgrađen pothodnik čime je rešen problem prelaska preko pruge, a po izgradnju nove staze građani više neće morati da idu zaobilaznim putevima do pothodnika, niti će morati da pretrčavaju prugu. Dogovoreno je i da vlasnici kuća dopuste i postavljanje javnog osvetljenja u svoje privatne posede kako bi se dodatno podigla bezbednost.

foto: Opština Rakovica

Osim toga na zboru je bilo govora i o izgradnji kanalizacije za ovaj deo Resnika, gde razgovaralo sa vlasnicima zemljišta ispod kojih bi trebalo da se polože cevi buduće kanalizacije. Na licu mesta je dogovoreno da će vlasnici dopustiti polaganje cevi u svoje privatne posede i da neće kočiti izgradnju kanalizacije.

Izgradnjom kanalizacije rešiće se i mnogi drugi problemi vezani za otpadne i atmosferske vode koji izbijaju kada se izliju odvodni kanali koji su iskopani kao privremeno rešenje.

foto: Opština Rakovica

Na zboru je konstatovano da je Gradska opština Rakovica prva kojoj se treba obratiti za bilo koji problem, a da će Opština podržati svaku inicijativu i zahtev koji ima za cilj podizanje kvaliteta života ljudi u ovom delu Rakovice.

Po završetku sastanka državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković i predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić obišli su radove na izgradnji nove staze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track