POVREĐENO MLADUNČE SOVE LEŽALO JE NA ASFALTU, A ONDA JE NAIŠAO BRANKO: Odneo ga kući, ali morao je hitno da ga vrati
Foto: Privatna Arhiva

celo prokuplje priča o njemu

POVREĐENO MLADUNČE SOVE LEŽALO JE NA ASFALTU, A ONDA JE NAIŠAO BRANKO: Odneo ga kući, ali morao je hitno da ga vrati

Srbija -

PROKUPLJE - Radnik prokupačkog Javno-komunalnog preduzeća „Hammeum“ Branko Kuveljić spasio je mladunče sove utine, koja je zakonom zaštićena vrsta, dok je sa kolegama dezinfikovao krug fabrike „Leoni“ u Prokuplju.

Ono je ležalo na asfaltu s povređenom nogom, pa je Kuveljić sa kolegom pritekao da mu pomogne.

foto: Privatna Arhiva

-Dezinfikovali smo krug fabrike, kada smo videli mladunče na asfaltu. Nismo smeli da ga ostavimo na zemlji, jer bi mogle druge životinje, odnosno psi i mačke da ga povrede. Zato sam ga uzeo i doneo kući, previli smo mu nogicu i smestili dok ne pronađemo nekog ko će da nam kaže šta da radimo- kazao je Kuveljić.

foto: Privatna Arhiva

On dodaje da se mladunčetu najviše obradovala njegova petogodišnja ćerka Nađa id a su do kasno u noć bili kraj mladunčeta, hranili ga i čuvali.

foto: Privatna Arhiva

Preko niškog Društva za zaštitu životinja čiji je broj pronašao na internet, u spasavanje mladunčeta odmah se uključilo i Odeljenje za zaštitu divljih životinja nadležnog ministarstva. Objasnili su Kuveljiću da ono treba da vrati gde ga je pronašao, ali da ga popne na drvo.

foto: Privatna Arhiva

- Čim završim smenu, idem po njega kući i donosim ga. Nadam se da mi u fabrici neće praviti problem da ga vratim - dodaje naš sagovornik.

1 / 6 Foto: Privatna Arhiva

Sove nisu uobičajna pojava u ovoj sredini, ipak od prošle godine primetno je da su se pojavile i u Prokuplju. Tako je u pešačkoj zoni na jednom drvetu čak sedam sova, a iako je čudno da ih ima u krugu fabrke koja ima 3.000 zaposlenih, izgleda i ovo mesto koje im se sviđa!

(Kurir.rs / B.R. / Foto: Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track