KIKINDA ZAHVALILA HEROJIMA KORONA KRIZE: Nikoljdanske povelje medicinskim radnicima, priznanja dodeljena i policajcima!
Foto: S.U.

konačno nasmejani

KIKINDA ZAHVALILA HEROJIMA KORONA KRIZE: Nikoljdanske povelje medicinskim radnicima, priznanja dodeljena i policajcima!

Srbija -

KIKINDA - Lekari, medicinske sestre, tehničari, laboranti, vozači, spremačice i servirke kikindske bolnice bili su na prvoj liniji odbrane. Nisu na početku pandemije i kad je sredinom marta Kikinda bila jedno od tri najveća žarišta u Srbiji, ustuknuli pred naletom koronavirusa.

Provodile su medicinske sestre na poslu 24 sata. Na glavi maska, vizir i kapa. Zaštitu od virusa pružale su rukavice, kaljače i skafander.

1 / 6 Foto: S.U.

Na današnjoj dodeli “Nikoljdanskih povelja”, ustanovljenih povodom letnjeg Svetog Nikole, koji se obeležava kao gradska slava, Kikinda se odužila ljudima koje je svake večeri nagrađivala aplauzima:

- Nakon prošlonedeljenih 550 povelja našim volonterima, sportistima, paorima, preduzetnicima i društveno odgovornim kompanijama, danas smo uručili još 220. Na simnoličan način, odužili smo se istinskim herojima korona krize. “Nikoljdanske povelje” dobili su medicinski radnici Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje.

Dali svoj maksimum

Direktor bolnice, dr Mirko Stojisavljević, prisetio se da su tih dana portiri merili ljudima temperaturu na ulazu u bolnicu: - Baš svi su u našoj ustanovi pružili maskimum tokom epidemije korone. Sve je to sastavni deo našeg posla. Međutim, kad neko prepozna vaše zalaganje i požrtvovanost onda to deluje stimulativno. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi na poveljama, a Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na kadrovskoj i pomoći u zaštitnoj opremi- izjavio je dr Stojisavljević.

Ova priznanja dobili su i zaposleni u Gerontološkom centru, ali i pripadnici kikindske policije. Sa nedovoljno iskustva i informacija, uspeli su medicinari, tih prvih dana da se organizuju, i rizikujući svoje živote, uhvate u koštac za virusom. Hvala im na tome- rekao je gradonačelnik Markov. Osmesi su konačno krasili lica zdravstvenih radnika.

- Našem kolektivu, a verujem i svima pojedinačno, ove povelje puno znače. Meni lično, najviše znače osmesi na licima ovih ljudi. Pravovremene i efikasne mere zapravo su bile ključ našeg uspeha. Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo na početku kraja epidemije- saopštila je dr Sandra Radlović, direktorica ZZJZ.

Policija

Najviše posla u vreme vanrednog stanja bilo je za policijske službenike: - Moram da pohvalim profesionalizam i posvećen rad svih pripadnika tokom vanrednog stanja. Drago nam je što je neko na ovaj način prepoznao naš rad i rezultate tokom vanrednog stanja. Motiv je to više da nastavimo dalje- konstatovao je Dušan Glišin, načelnik PU Kikinda.

- Hitna služba i COVID centar podneli su najveći pritisak, radeći bez prestanka. Ponosna sam na njihov ukupan angažman, jer niko od nije rekao da nešto ne može- prokomentarisala je direktorka Doma zdravlja, dr Biljana Marković

S. U.

Foto Kurir/S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track