U SUSRET LETNJEM RASPUSTU: U Loznici se intenzivno uređuju školski tereni
Foto: T. Ilić

KAD VEĆINA NE IDE NIGDE...

U SUSRET LETNJEM RASPUSTU: U Loznici se intenzivno uređuju školski tereni

Srbija -

Očekuje se da će predstojeće leto zbog sveukupne situacije veliki broj Lozničana provesti u svom gradu, a zahvaljujući ulaganjima lokalne samouprave ljubitelji sporta moći će slobodno vreme da provedu na uređenim školskim terenima.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ljubinka Đokića, predstavnici grada obišli su sve sportske terene, utvrdili u kakvom su stanju i nastojaće da početka raspusta svi budu sređeni.

Prva škola u kojoj je to ovih dana učinjeno je ’’Kadinjača’’, a isto će biti urađeno u svim ostalim. On je rekao da je obrazovanje ’’strateški prioritet’’ kao i da je želja lokalne samouprave da koliko novca ulaže u sređivanje škola, poboljšanje uslova za rad učenika i nastavnika, isto toliko da i za izgradnju sportskih terena i objekata.

foto: T. Ilić

Grad radi na izradi projektne dokumentacije za gradnju fiskulturne sale u Jadranskoj Lešnici, kao i za Gimnaziju ’’Vuk Karadžić’’, a cilj je da adekvatne fiskulturne sale i sportske terene imaju sve lozničke škole.

U OŠ ’’Kadinjača ’’ su fudbalski i košarkaški tereni dobili zaštitne mreže, ofabrani su koševi, golovi, stubovi za reflektore koji su zamenjeni pa je sada košarku moguće igrati i u večernjim satima sve do 23 časa. Osim toga teniskom terenu, koji nije korišćen, biće promenjena namena i postaće odbojkaško igralište.

foto: T. Ilić

Osim učenika ’’Kadinjače" sređivanje ovih terena obradovalo je i ljubitelje sporta iz okolnih stambenih zgrada koji sada imaju mesto za rekreaciju, a bakset će moći da igraju i u toplim letnjim noćima gotovo do ponoći.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track