Mirović: Dom za stare u Petrovaradinu izolovan slučaj
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović: Dom za stare u Petrovaradinu izolovan slučaj

Srbija -

„Dvadest dva korisnika i šest zaposlenih, pozitivnih na prisustvo virusa kovid 19 u privatnoj gerontološkoj ustanovi „MASS GREEN HOUSE“ u Petrovaradinu izolovan je slučaj ovog oboljenja u AP Vojvodini. Veoma brzo smo od prvog otkrivenog slučaja testirali sve korisnike i zaposlene, i ova ustanova socijalne zaštite stavljena je u karantin“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da do sada nije postojala nijedna primedba na rad ovog doma.

Većina pozitivnih na testiranju je bez simptoma i nalaze se u domu pod nadzorom lekara Kliničkog centra Vojvodine, dok je manji broj sa blažim simptomima hospitalizovan u KCV-u.

„Od ovog slučaja ne treba praviti paniku jer smo za 24 časa od pojave infekcije u ovom domu sproveli epidemiološko ispitivanje i uzorkovanje biološkog materijala za laboratorijsko ispitivanje korisnika i svih zaposlenih, a pratimo i njihove kontakte“, rekao je Mirović.

Vojvodina je imala, kako je naglasio, veoma dobre rezultate tokom epidemiološke krize i borbe protiv virusa kovid 19, i svakodnevni nadzor nad sistemom kada je reč o ustanovama socijalne zaštite.

„Na konkretnim primerima tokom ove krize pokazali smo odgovornost i jedinstvo“, istakao je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track