180 MESTA U 6 ODELJENJA: Obezbeđeno dualno obrazovanje u srednjim školama u Rasinskom okrugu
Foto: Ž. M.

180 MESTA U 6 ODELJENJA: Obezbeđeno dualno obrazovanje u srednjim školama u Rasinskom okrugu

Srbija -

U narednoj školskoj godini po dualnom sistemu učenici u Rasinskom okrugu će moći da se obrazuju za šest zanimanja u srednum školama u Kruševcu, Trsteniku i Aleksandrovcu.

Prema podacima Školske uprave za Rasinski okrug osnovne škole u kruševačkom kraju završava oko 2.1600 đaka, za koje je obezbeđeno mesta u srednjim školama za oko pet odsto vise nego do sada.

Po dualnom sistemu obrazovanja u Kruševcu će sledeće školske godine učenici pohađati u Prvoj tehničkoj školi za mehaničara motornih vozila, u Hemijsko tehnološkoj školi za konobara i za kuvara, a u Gimnaziji je otvoreno specijalizovano odeljenje za scensku i audio vizuelnu umetnost, a od ranije postoje specijalizovana odeljenja za računarstvo i infomatiku i za filološke nauke.

foto: Ž. M.

Prva tehnička škola u Kruševcu

U Tehničkoj školi u Trsteniku, po dualnom sistemu, đaci će se obučavati, kao i do sada, za operatere mašinske obrade i tehničare za kompijutersko upravljanje CNC mašinama. U odnosu na tekuću školsku godinu jedina novena u Rasinskom okrugu je školovanje po dualnom sistemu je za zanimanje vinogradar – vinar u Srednjoj školi „Sveti Trifun“ u Aleksandrovcu.

foto: Ž. M.

Hemijsko tehnološka škola u Kruševcu

Prema podacima kruševačke Školske uprave osnovne škole u Okrugu završava oko 2.160 djaka, a njima će biti ponudjeno za oko pet odsto više mesta u srednjim školama na ovom području.

Kurir.rs/Ž. M./Foto: Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track