BOLJI PREVOZ ZA PANČEVCE: Siglo 14 novih autobusa iz Turske, CENE KARATA OSTAJU ISTE
Foto: printscreen 013info.rs

novi partner

BOLJI PREVOZ ZA PANČEVCE: Siglo 14 novih autobusa iz Turske, CENE KARATA OSTAJU ISTE

Srbija -

PANČEVO - Novi javni gradski prevoznik u Pančevu "Pantransport" predstavio je 14 novih autobusa iz Turske koji će na ulicama tog grada biti u eksploataciji od 15. juna.PO

"Pantransport" je već pre desetak dana dobio 10 midi autobusa a najavljen je dolazak još 12 novih solo autobusa u okviru realizacije javno privatnog partnerstva u javnom gradskom prevozu Pančeva.

"U narednom periodu biće nabavljena i ostala vozila od kojih će najpre stići 'mercedesovi' autobusi namenjeni održavanju linije ka Beogradu", izjavio je direktor "Pantransporta" Radomir Vidojević.

On je dodao da se obaveze o nabavci vozila iz koncesionog ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa Gradom Pančevom realizuju brže nego što je tim aktom predviđeno. Prema ugovoru o partnerstvu, za "Pantransport" se nabavlja 60 novih vozila u vrednosti od devet miliona evra. Autobusi su opremljeni motorima sa niskom emisijom ugljen dioksida, klima uređajima i elektronskim sistemom overe karata.

"Počinje nova era javnog prevoza u Pančevu. Što se cene karata tiče, njih određuje tržište i cene goriva, ali očekujemo da se one neće menjati u narednom periodu", dodao je Vidojević.

foto: printscreen 013info.rs

Suvlasnik "Pantransporta" Dejan Petković rekao je da će sistem elektronske naplate karata biti potpuno funkcionalan od septembra, kada će karte moći da se kupuju preko interneta i da se plaćaju telefonom u vozilima. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov rekao je da je siguran da će Pančevci biti izuzetno zadovoljni novim prevoznikom.

"Mislim da naši građani zaslužuju redovan, pouzdan i ekološki bezbedan saobraćaj, i to je razlog zbog kog smo ušli u javno-privatno partnerstvo“, rekao je Pavlov i dodao da će Pančevo sa 250 miliona dinara godišnje i dalje subvencionisati karte povlašćenih kategorija građana.

Kako je najavljeno, "Pantransport" će se protiv nelegalnih prevoznika boriti kvalitetom vozila i usluge, a od Grada i državnih organa očekuje pomoć u suzbijanju ove pojave. Procene su da neregistrovani kombi prevoznici godišnje zarade dva miliona evra prevozeći bez dozvole Pančevce na različitim relacijama.

Ugovorena investicija u ovo javno privatno partnerstvo je ukupno veća od 1,2 milijarde dinara, a obaveza koncesionara koji su većinski vlasnici novog prevoznika "Pantransporta" je i izgradnja nove autobuske stanice.

Kurir.rs/013info.rs.

Foto printscreen/013info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track