NE BLEDE SEĆANJA NA TRAGIČNO NASTRADALOG KIKINĐANINA: Mural s likom Dejana Andrića, zauvek u srcima drugova (FOTO)
Foto: S. U.

ostali bez druga

NE BLEDE SEĆANJA NA TRAGIČNO NASTRADALOG KIKINĐANINA: Mural s likom Dejana Andrića, zauvek u srcima drugova (FOTO)

Srbija -

KIKINDA - Da sećanja na tragično nastradalog Kikinđanina Dejana Andrića ne blede, potvrđuje mural s njegovim likom, koji se odnedavno nalazi na zidu ulice Koste Bočarca, tek stotinak metara od kuće u kojoj je, u požaru, zadobio fatalne povrede.

Ne mireći se sa gorkom činjenicom da su ostali bez Dejana, njegovi bliski drugovi odlučili su da mu posvete mural:

foto: S. U.

- Na ovaj simboličan način smo pokazali da će Dejan zauvek ostati u našim srcima i na ovom mestu. Zajedničku ideju, realizovao je jedan naš drugar, profesor likovnog. Drago nam je što je vlasnik kuće pokazao razumevanje za našu odluku i dozvolio da na njegovom zidu osvane mural sa likom Dejana Andrića. Podržao nas je u odluci da Dejan zauvek bude na ovom mestu.

foto: S. U.

U ovom kraju, našeg pokojnog druga svi pamte kao izuzetno dobrog, vrednog i poštenog momka. “Život da stane ne sme” zapravo je stih jedne pesme koju je Dejan voleo. To je bila i njegova poslednja objava na društvenim mrežama- ispričali su drugovi nastradalog Kikinđanina. Kobnog 2. janurskog jutra, oko pet sati, buknuo je požar u kući u kojoj je Dejan bio sam.

foto: S. U.

Vatrenu stihiju izazvala je kvarcna peć, koja je zahvatila krevet i proširila se na sobu. Iz upaljene prostorije pune dima, Dejan je iskočio kroz zatvoren prozor. Tom prilikom je zadobio i posekotine po rukama. Nakon ukazane lekarske pomoći u kikindskoj bolnici, odmah je prebačen u KCV, a sve vreme bio je u veštačkoj komi. Mladi Kikinđanin zadobio je opekotine trećeg stepena na skoro 30 odsto tela. I pored svih pokušaja lekara, Dejanovo srce nije izdržalo. Preminuo je u noći između 12. i 13. januara.

Uz Dejana bili dok se borio za život

Porodičnu kuću na periferiji Kikinde, Dejan je povremeno koristio jer je u Mađarskoj radio sa devojkom. Uoči novogodišnjih praznika vratili su se u Srbiju. Njegovi prijatelji su, u saradnji sa kikindskim Crvenim krstom, pokrenuli humanitarnu akciju za njihovog druga koji je, kako su naveli, živeo bez roditelja, a u požaru ostao i bez kuće. Želeli su da mu, ako zatreba, obezbede i novac za dalje lečenje. Nažalost, smrt je bila brža.

Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track