Mirović: Za putnu infrastrukturu u opštini Šid dodatnih 170 miliona dinara
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović: Za putnu infrastrukturu u opštini Šid dodatnih 170 miliona dinara

Srbija -

„Pokrajinska vlada za četiri godine uložila je 290,6 miliona dinara za infrastrukturne projekte u opštini Šid“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom posete toj opštini i istakao da će ulaganja Pokrajinske vlade u tu opštinu u naredne četiri godine biti jedan od prioriteta.

Tom prilikom on je obišao vodotoranj u naselju Ljuba, gde je puštena u rad vodovodna mreža, kao i industrijsku zonu u Adaševcima i radove na rekonstrukciji puta Jamena–Račinovci, koji se nalazi na tromeđi Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pokrajinska vlada izdvojila je za rekonstrukciju tog puta 170 miliona dinara.

„Ovo je posao koji se čekao decenijama. Izgradnja puta učiniće da Jamena ne bude više potpuno izolovana. Po završetku radova ona će dobiti vezu sa Republikom Hrvatskom i to će biti, nakon izgradnje graničnog prelaza, najkraći put do Republike Srpske“, kazao je Mirović.

On je istakao da je Pokrajinska vlada u protekle četiri godine u ovoj opštini izgradila i rekonstruisala vodovodnu mrežu u naseljima Ljuba, Sot, Bikić i Privina Glava, najavivši da će u narednim nedeljama početi i radovi na vodovodnoj mreži u Molovinu.

„Šid nije imao industrijsku zonu, te smo i taj posao završili i očekujemo prvog investitora. U naredne četiri godine, kada govorimo o sremskim opštinama, Šid će nam biti u prvom planu. Sa novim putem koji se gradi od Кuzmina do granice sa Republikom Srpskom, sa rekonstruisanim auto-putem od Кuzmina do Batrovaca, kao i sa drugim investicijama koje radimo zajedno sa Vladom Republike Srbije i lokalnom samoupravom, perspektiva ove opštine biće mnogo bolja. Imamo jasne planove za naredne četiri godine za opštinu Šid i nastavljamo sa investicijama, pre svega u putnu mrežu“, rekao je predsednik Mirović.

Zamenik predsednika Opštine Šid Zoran Semenović istakao je da je zona u Adaševcima za protekle tri godine od oranice postala infrastrukturno opremljena industrijska zona koja je spremna za domaće i strane investitore. On je kazao da Opština ima petogodišnji plan razvoja uz podršku Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade.

Radnoj poseti opštini Šid prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

vojvodina.gov.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track