NIŠ DOBIJA PALATU PRAVDE NA 18.000 KVADRATA: Celo gradsko pravosuđe seli se u kasarnu Filip Kljajić
Foto: Beta/Milan Obradović

PRVO ADAPTACIJA JUŽNOG KRILA

NIŠ DOBIJA PALATU PRAVDE NA 18.000 KVADRATA: Celo gradsko pravosuđe seli se u kasarnu Filip Kljajić

Srbija -

Niško pravosuđe trebalo bi da za tri godine dobije novu Palatu pravde, koja će se nalaziti u kompleksu kasarne "Filip Kljajić", čija je rekonstrukcija u prvoj fazi.

Radove na rekonstrukciji danas je obišao državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, saopštilo je Ministarstvo pravde.

U prvoj fazi predviđena je adaptacija južnog krila kasarne, površine oko 2.500 kvadratnih metara, koja je namenjena za smeštaj posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva i Višeg suda u Nišu.

"Beograd ima Palatu pravde od 26.000 kvadratnih metara, Kragujevac će dobiti Palatu pravde od 25.000 kvadratnih metara, a kada bude završen ovaj kompleks Niš će dobiti Palatu pravde od 18.000 kvadrata, u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi", rekao je Ilić.

On je naveo da će u okviru druge faze radova, koja bi trebalo da počne sledeće godine, biti rekonstruisan preostali deo kasarne i da je plan da tu budu smeštena odeljenja Upravnog suda, Prekršajni i Privredni sud.

Potom je planirana izgradnja nove zgrade u okviru tog kompleksa, površine 10.000 kvadratnih metara.

Podsetivši da je zdanje podigao kralj Milan 1899. godine, Ilić se zahvalio Ministarstvu odbrane i Gradu Nišu na pomoći da se problem smeštajnih kapaciteta pravosudnih organa u tom gradu reši.

Gradonačelnik Niša je naveo da će se završetkom tog projekta stvoriti uslovi da pravosudni organi u tom gradu budu na jednom mestu i da zgrada, koja je pod zaštitom države i više od 20 godina propada, dobije novi izgled i upotrebu.

Obilasku radova prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić i predsednici sudova u Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track