KORONA SE VRATILA U ČAČAK, NOVI SLUČAJEVI U BRUSU: Zaraženi nemaju izražene simptome, upućeni u strogu kućnu izolaciju
Ilustracija, Foto: RINA

zabrinjavajuće

KORONA SE VRATILA U ČAČAK, NOVI SLUČAJEVI U BRUSU: Zaraženi nemaju izražene simptome, upućeni u strogu kućnu izolaciju

Srbija -

Čačak – Nakon dvadeset tri dana bez potvrđenih slučajeva, danas je korona virus evidentiran kod tri mlađa muškarca iz Čačka. Nijedan od njih trojice nema izražene simptome i nakon pregleda kod izabranog lekara, upućeni su na strogu kućnu izolaciju, saznaje agencija RINA.

Zaraženi mladići su bili u kontaktu sa inficiranim licima iz Beograda, evidetirani su svi njihovi kontakti koji će biti upućeni na testiranje. OD 11. Marta do sada u Čačku je evidetntirano 102 slučaja zaraze korona virusom.

Broj potvrđenih slučajeva KOVID-19 od početka epidemije u Brusu popeo se na 21, a među njima je i 13.-godišnji pacijent.Zavodu za javno zdravlje Kruševac pristigli su samo u zadnja tri dana rezultati koji potvrđuju pet novih slučajeva u ovoj opštini podno Kopaonika, dok su tri nova slučaja virusa registrovana u Kruševcu i jedan u Aleksandrovcu. Širenje virusa uglavnom se odvija u okviru porodice i kontaktom u većim kolektivima. Štab za vanredne situacije Brus je na sednici 13.juna, između ostalog, naložio JKP Rasina da nabavi natrijum-hipohlorid, kao i da obavi dezinfekciju svih javnih površina, kruga Doma zdravlja Brus, kao i radnih prostora svih službi, škola, vrtića i drugih ustanova na području opštine Brus.

(Kurir.rs/RINA/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track