Poznatog glumca Dragana Vujića Vujketa posebne emocije vezuju za jedan grad u Vojvodini. Saznajte koji i zašto
Foto: Grad Sombor

Poznatog glumca Dragana Vujića Vujketa posebne emocije vezuju za jedan grad u Vojvodini. Saznajte koji i zašto

Srbija -

Povodom završetka radova na rekonstrukciji Velike sale Kulturnog centra ,,Laza Kostić’’ u Somboru, ovaj prostor je dobio novu multifunkcionalnu salu. Tim povodom, izložbom ,,In&Out’’ iz fonda somborskog Kulturnog centra, kao i poetskim kabareom "Poslednji BG romantik", u izvođenju Dragana Vujića Vujketa i grupe ,,Kika’’, upriličeno je svečano otvaranje.

foto: Grad Sombor

Kako saznajemo od Vujketa, vojvođanskoj publici uvek se rado vaća, a Sombor mu posebno budi emocije, jer je upravo u ovom gradu služio vojsku pre punih 40 godina.

- Sombor zaista ima neku svoju specifičnu težinu koja je meni prijemčiva. Kad sam ušao ovde, neka toplina, neka vrsta kućne atmosfere me je negde zapljusnula. Negde sam shvatio da ova vrsta događaja, znači otvaranje neke scene, gde ja negde svojim umetničkim delom potpomažem to, ostaće u istoriji Kulturnog centra Sombor, što je meni zaista pričinjava sreću, čast i zadovoljstvo, istakao je Vujić.

foto: Grad Sombor

Poetski kabare "Poslednji BG romantik" prva je predstava koju Dragan Vujić igra posle više od tri meseca, s obzirom na vanredno stanje koje je bilo u toku, a sudeći prema reakcijama somborske publike, ovo je bio pun pogodak.

foto: Grad Sombor

- Negde mi je zadovoljstvo zaista što u ovoj novoj sali igram posle pauze na kojoj smo svi bili. Sa somborskom publikom uvek sam uspostavljao posebnu vrstu sinergije, pa i večeras, izjavio je ovaj beogradski glumac.

foto: Grad Sombor

Kada je reč o novoj sali Kulturnog centra ,,Laza Kostić’’ u Somboru, ona će ubuduće biti pozorište za decu i mlade, a takođe će služiti i za potrebe kulturno umetničkih društava, udruženja i amatera na teritoriji ovog grada. Sem navedenog, ova multifunkcionalna sala služiće i kao izložbeni prostor, u njoj će se moći održavati koncerti, konferencije i mnogi drugi događaji. Ono što je takođe novitet je i škola baleta koja će u ovom prostorijama početi sa radom u oktobru mesecu tekuće godine.

Grad Sombor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track