Novi dom Vranje je sa uspehom završilo prethodnu grejnu sezonu
Foto: Promo

Novi dom Vranje je sa uspehom završilo prethodnu grejnu sezonu

Srbija -

Javno preduzeće za grejanje i održavanje stambenih zgrada i poslovnih prostorija Novi dom Vranje je sa uspehom završilo prethodnu grejnu sezonu, ostvarujući odgovarajuću poslovnu dobit. Bez ikakvog zastoja u radu, u proizvodnji i distribuciji toplotne energije, Preduzeće je bez dana prekida obezbedilo tople radijatore stambenog i poslovnog prostora. Dobrom organizacijom rada preduzeće je uspelo da odgovori svim iskušenjima koji su se odnosili na redovnu snabdevenost kotlarnica energentima, tekuće održavanje postrojenja u šest blokovskih kotlarnica i primarnih toplovodnih mreža, redovno izvršavajući finansijske obaveze prema dobavljačima energenata i ostalim poveriocima Menadžment preduzeća se nije zadovoljio funkcionisanjem i održavanjem pomenutih kapaciteta, te redovnim snabdevanjem stanovništva i privrede toplotnom energijom, već je preduzeo značajne mere u proširenju kapaciteta i investiranju iz sopstvenih sredstava novih projekata, a sve u cilju povećavanja kvadrature zagrevanih površina i privlačenja novih korisnika grejanja.

U protekloj godini i tokom 2020.god. finansirali smo primarni toplovod dužine 1.000m radi priključenja na toplovodni izvor energije stanova koji su izgradjeni sredstvima vlade R. Srbije za snage bezbednosti i pripadnike MUP-a. Za potrebe navedenih lica izvršena je rekonstrukcija blokovske kotlarnice ' na način što su ugradjena dva kotla snage 4MW. Takodje su na istoj lokaciji ugradjena dva rezervoara kapaciteta po 30tona. Navedeni kapaciteti kotlarnice zadovoljiće uslugom grejanja stambene jedinice koje će se izgraditi u drugoj fazi na istom lokalitetu, sa ukupnim brojem stanova od 295.

Zbog obezbedjivanja sigurnog grejanja novog Hiruškog bloka u Vranju, kao I ostalih objekata Zdravstvenog centra Vranje u kotlarnici Češalj preduzete su mere proširivanja postojećih kapaciteta ugradnjom jednog kotla i jednog rezervoara.

foto: Promo

Na postojeću toplovodnu mrežu u protekloj grejnoj sezoni priključena je zgrada Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Medicinska škola "Dr. Izabel Emsli" i Hemijsko-tehnološka škola, zatim prostorije zaštitnika gradana i prostorije MUP u Branskovoj ulici.

Napomenjemo i to da tehnička služba preduzeća radi na projektima za izgradnju toplovoda buducih stanova Snaga bezbednosti, i toplovoda stambeno-poslovnih objekata u Vranjskoj Banji gde će se kao energent koristiti izvori geotermalne vode. Navedene projekte preduzeće ima nameru da uz vanredne napore realizuje u toku 2020.god.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track