VANREDNO U 10 OPŠTINA

KURIR TV NA LICU MESTU! POPLAVE PRETE SRBIJI: U Ljuboviji 700 kuća pod vodom, vanredno u 12 opština, zasedao štab!

Srbija -

Usled obilnih padavina, u Srbiji su se izlile reke, a u čak 10 opština je proglašena vanredna situacija - Osečini, Krupnju, Loznici, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Kraljevu, Ivanjici i u Ljuboviji gde je čak 700 domaćinstava potopljeno. Spasioci evakuišu ugroženo stanovništvo. Za sada je najkritičnije u Ljuboviji i Guči, a Kolubara je nabujala u Obrenovcu, gde danas zaseda krizni štab. Na snazi je i upozorenje RHMZ na obilne padavine, koje se očekuju u centralnim, istočnim i južnim predelima i to 60 mm i više za 24 časa, a u Zapadnoj Srbiji je na snazi crveni meteoalarm. Jedan stariji bračni par ostao je zarobljen kod manastira Studenica.

NEPOGODE U OPŠTINI BLACE

foto: MUP Srbije

EVO KAKVO JE STANJE U LJUBOVIJI TRENUTNO

BRNABIĆ: Vanredno u 12 opština, vlada prati situaciju iz minuta u minut

U 12 lokalnih samouprava u Srbiji uvedena je vanredna situacija zbog izlivanja reka usled obilnih padavina, izjavila je premijerka Ana Brnabić i navela da će vlada učiniti sve da što brze sanira posledice poplava i pomogne ljudima.

Brnanbić je, posle sednice Štaba za vanredne situacije, rekla da je problem nastao, jer je u prethodnih 48 sati bilo ekstremnih padavina, i do 210 litara po kvadratnom metru.

"Sve nadležne službe reagovale su na vreme. I 'Srbijavode' i 'Vode Vojvodine' bile su u kontkatu sa RHMZ-om, postavljeni su bedemi, što je sprečilo štetu kakva je mogla da nastane", rekla je Brnabić novinarima.

Dodala je da će danas posetiti Kosjerić i Osečinu, dve opštine u kojima je proglašena vanredna situacija.

foto: Happy Printscreen

Premijerka je naglasila da će Vlada učiniti sve da što brže sanira posledice, nadoknadi štetu od poplava i da, kao i uvek, pomogne stanovništvu tih ugroženih delova Srbije.

Vanredna situacija proglašena je u Osečini, Krupnju u koje je nakon sednice štaba krenula predsednica Vlade Srbije, kao i u Loznici, Mionici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Ivanjici, Kraljevu i Ljigu.

Ulaganja u zaštitne mere 2014. su se isplatila, rekla je Brnabić.

"Sva raspoloživa mehanizacija, pumpe za vodu, mašine koje čiste vodotokove, ono što su bujične vode nanale, kako bi se eliminisala opasnost od popava su na terenu", rekla je predsednica Vlade.

Prema njenim rečima, na ugroženim područjima su i pripadnici MUP-a, Žandarmerije i Crvenog krsta, a u LJuboviji i Kraljevu pripadnici vojske, koji će ako bude potrebno reagovati i u dugim mestima.

"Želim da poručim svim građanima, posebno u tih 12 lokalnih samouprava, da vlada prati situaciju iz minuta u minut, da smo tu za građane i da ćemo u najkraćem roku raditi na proceni štete i u maksimalno kratkom roku kao i do sada pomoći ljudima", rekla je Brnabić.

Žandarmerija na terenu u Kraljevu i okolini pomaže ugroženim područjima

foto: MUP Srbije
foto: MUP Srbije

Poplavljeno Požeško polje nizvodno od Požege.

Izlila se Zapadna Morava. Poplavljene stotine hektara pod usevima i više domaćinstava.

1 / 2 Foto: Kurir/ Z.Š.

U toku je sednica kriznog štaba za vanredne situacije. Više o tome OVDE.

Snimak iz Ivanjice ostavio je u čudu sve koji su ga videli

Moravica koja je do skoro smatrana za rečicu izlila se, a bujica koja je nastala nakon obilnih padavina prodrla je u gradski park gde se odigrava scena koja više liči na Nijagarine vodopade nego na prizor iz Srbije.

U Arilju poplavljeno stotine domaćinstava

Zbog obilnih padavina reka Moravica se izlila od Ivanjice do Arilja, poplavljeno je više stotina domaćinstava i njiva, mostovi na reci su zatvoreni za saobraćaj, kao i magistalni put Ivanjica - Arilje. Štab za vanredne situacaije opštine Arilje proglasio je vanrednu situaciju u 10 mesnih zajednica: Trešnjevica, Stupčevići, Mirosaljci, Latica, Dragojevac, Cerova, Bogojevići, Virovo, Arilje i Grdovići.

foto: Tanjug Printscreen

- Sve nam je pod vodom. Svi mostovi su nam kritični. Angažovana je sva mehanizacija da čisti kod mostova - rekao je predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković.

On je naveo da se evakuiše ugroženo stanovništvo.

U Ivanjici proglašeno vanredno stanje

Opština Ivanjica proglasila je danas vanredno stanje zbog poplava koje su izazvale velike količine kišnih padavina i izlivanje reke Moravice, rečeno je agenciji Beta u opštinskoj upravi. Prema rečima nadležnih, Ivanjica je ostala bez pijaće vode jer je poplavljen vodozahvat. Ako se kiša nastavi u Ivanjici su u opasnosti mnogi mostovi.

foto: RINA

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović kaže da je Moravica od noćas krenula drastično da raste i da pravi ozbiljne i ogromne probleme.

Navodi da je materijalna šteta ogromna, ali se prvo radi na obezbeđenju privrednih subjekata i domaćinstava koje se mogu sačuvati.

foto: RINA

Kako ističe, mošt u Šumama je bezmalo prepolovljen, a privredni subjekti kao što su Punišići u Međurecju koji su potpuno poplavljeni, kao i kuće u delu Međurečja, Grabovice i Senjaka, Crnjeva i Ključa. Obilne padavine prouzrokvale su izlivanje reka na teritoriji opštine Ljig, poplavljeno je poljoprivredno zemljište, oštećeni su putni pravci i proglašeno je vanredno stanje na teritoriji cele opštine.

foto: RINA

Nedimović: Očekujem smirivanje situacije tokom dana

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da očekuje da će se situacija u vezi sa poplavama tokom dana smiriti i naglasio da je aktuelna situacija dokaz koliko mora da se ulaže u vodoprivredne objekte.

U Loznici je vodena bujica odnela jednu drvenu kuću. Pogledajte kako je voda srušila kuću.

Rečica Budimlija, posle obilnih, višednevnih paravina odnela je kuću i štalu iz domaćinstva iz sela Voćnjaka, kod Loznice, čija osnova, ni po betonu ni po armaturi, nije bila za podcenjivanje.

Ibar odneo viseći most u Magliču

Nabujali Ibar odneo je viseći most u Magliču u Ibarskoj dolini. Malobrojni meštani desne strane reke na kojoj se nalazi i tvrđava Maglič su odsećeni od magistrale.

foto: Printscreen

U Osečini poplavljeno 50 domaćinstava

Usled izlivanja reke Jadar sa pritokama i bujičnim vodama u Osečini je poplavljeno 50 domaćinstava i oko 1.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Bračni par zarobljen kod manastira Studenica

Kritično je i u studeničkom kraju, gde je reka Studenica napravila velike probleme. Dvoje ljudi je još zarobljeno u kući u Živički. Meštani kažu da su se poslednji put s njima čuli jutros u pola šest i da je reč o starim osobama.

Obustavljen saobraćaj na putu Ljetine - Arilje

Na putu Ljetine - Arilje obustavljen je saobraćaj zbog izlivanja vode, a ugrožen je i most preko reke Moravice, gde je saobraćaj u prekidu, saopštili su Putevi Srbije. Na autoputu Beograd - Niš, tri kilometra posle naplatne stanice Velika Plana, nakon saobraćajne nezgode normalizovan je saobraćaj na Jaseničkom mostu u smeru ka Beogradu.

foto: J.S.

Ministar Nebojša Stefanović stigao u Ljuboviju

Ministar policije Nebojša Stefanović stigao je oko 11 sati u Ljuboviju koja je usled obilnih padavina i izlivanja bujičnih potoka jedna od najugroženijih opština od poplava trenutno u Srbiji.

Veliki problemi u Ivanjici, Arilju, Kosjeriću zbog poplava

U Zapadnoj Srbiji na snazi je crveni meteoalarm, a obilne padavine i poplave napravile su velike probleme u Arilju, Kosjeriću i Ivanjici.

foto: Printscreen RHMZ

Oko četiri sata posle ponoći izlio se Skrapež u centru Kosjerića i poplavio oko 40 kuća, tri stambene zgrade i vrtić. Voda je odnela i konkstrukciju, odnosno skele novog mosta koji se gradi na Skrapežu.

1 / 15 Foto: Mondo/Natasa Petrović

Evakuisano je pet osoba, voda trenutno stangira i opala je za metar. U Ivanjici je Moravica odnela dva mosta, a klizište se pojavilo na magistralnom putu Ivanjica - Golija.

foto: Tanjug Printscreen

Stanje se pogoršava iz minuta u minut, nekoliko sela je odsečeno, a odroni su se pojavili na desetini putnih pravaca. U ivnjičkom selu Sađavcu je voda odnela most i štalu u kojoj su bile životinje.

Ugroženo je i nekoliko privatnih stambenih objekata, a pod vodom su njive, oranice i plastenici. Štab za vanredne situacije opštine Arilje proglasio je vanrednu stuaciju u 10 mesnih zajedinica: Trešnjevica, Stupčevići, Mirosaljci, Latvica, Dragojevac, Cerova, Bogojevići, Virovo, Arilje i Grdovići.

U Ljuboviji i dalje kritično, evakuisano 70 ljudi

Prema rečima predsednika opštine Ljubovija Milovana Kovačevića tokom noći i jutra na području grada evakuisano je između 60 i 70 ljudi.

- Svi su smešteni kod rođaka i prijatelja. Između 600 i 700 kuća u gradu i dalje je pod vodom, u prekidu je vodovod, oko 100 domaćinstava nema struju - kaže Kovačević.

1 / 9 Foto: Kurir/ Z.Š.

Dodatni razlog za brigu je, kako kaže, to što kiša nastavlja da pada.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

- Most na magistrali preko Ljuboviđe je urušen, još dva mosta su u prekidu, i pitanje je hoće li izdržati navalu vode. Tokom dana dolazi ekipa inženjera iz Puteva Srbije sa kojima ćemo tražiti rešenja. Saobraćaj za laka vozila iz pravca Loznice ka Bajinoj Bašti i obrnuto za sada ide kroz grada. Tokom dana očekujemo pomoć u nafti iz robnih rezervi države - kaže Kovačević. (Z.Š.)

Kritično u Valjevu, izlila se Kolubara, najkritičnije na obalama Gradca

S obzirom da padavine nisu prestajale celu noć, na rekama valjevskog kraja situacija je veoma ozbiljna - izlio se Gradac, a korito je napustila i Kolubara nizvidno od Valjeva.

Trenutno je najkritičnije na obalama Gradca, jer su morali da intervenišu vatrogasci spasioci koji su evakuisali pet osoba čije su kuće poplavljene, a nalaze se pored ove reke.

U samom Valjevu vodostaj Kolubare, kako pokazuje merno mesto kod Centra za kulturu u centru grada, “drži” se na 160 centimetara.

U Guči evakuisani majka i dete

Vodena bujica opkolila je na desetine domaćinstava u Guči. Iako su upozoreni na mogućnost poplava, skoro svi meštani ostali su preko noći u svojim domovima. Vatrogasne jedinice sprovode akciju evakuisanja pojedinih porodica.

foto: RINA

- Majka koja je sama u kući sa detetom me je pozvala u pomoć. Voda im sve više navire unutra i nemoćni su. Moraju biti izvedeni na sigurno - rekao je Nenad Lazović za RINU, koji je pozvao vatrogasce spasioce iz Čačka.

foto: RINA

Kolubara potopila 100 hektara pod zasadom

U selu Valjevska Loznica, uz prugu, kod propusta, tokom noći i jutra poplavljeno je više od 100 hektara obradivog zemljišta pod zasadom, a voda je dostigla visinu od 2,5 metra.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Ispod pruge nalazi se propust koji usporava reku kako voda ne bi ušla u okolne kuće, ali zbog količine vode koja je pala tokom noći i jutra, dvorište kuće tačno preko puta propusta poplavljeno je, kao i pomoćni objekti.

foto: Tanjug/Rade Prelić

U veliku kuću voda nije ušla, što su meštani sprečili tako što su nasuli kamen na jednoj strani propusta, međutim, manja kuća je takođe poplavljena.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema rečima meštana, poplavljeno je više od 100 hektara kukuruza, ječma, pšenice, zoba, lucerke, kao i put koji je planiran da se radi kao brza saobraćajnica.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Dragoljub Božić, potpredsednik Mesne zajednice Valjevska Loznica, naveo je da je na deonici od Divaca do Valjeva, kroz Valjevsku Loznicu, potpoljeno preko 100 hektara obradive zemlje, za koju kaže da je, najpolodnija zemlja na toj teritoriji.

Vanredna situacija u Kosjeriću, poplavljeno oko 40 kuća

U opštini Kosjerić proglašena je vanredna situacija, a jutros oko četiri sata izliza se reka Skrapež u centru grada usled čega je poplavljeno oko 40 kuća, vrtić i tri stambene zgrade, kaže predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

foto: RINA

On je rekao da su četiri osobe evakusane u Sportsku halu i da će u toku dana na njihov zahtev biti vraćeni kući.

foto: Printscreen YT

Voda je odnela konstrukciju mosta u centru grada, koji je u izgradnji, a Đokić kaže da je vanredna situacija u Kosjeriću proglašena jutros oko tri sata. Naveo je i da je kiša padala tokom cele noći, a da i dalje pada ali je manjeg intenziteta.

foto: Printscreen YT

U Arilju se izlila Moravica, u deset mesta vanredna situacija

Usled obilnih padavina reka Moravica na teritoriji opštine Arilje se izlila zbog čega je nekoliko stotina kuća u kritičnoj situaciji, a vanredno stanje proglašeno je danas u deset mesnih zajednica na teritoriji te opštine. Kako je naveo predsednik opštine Miloš Nedeljković, vanredna situacija proglašena je u Trešnjevici, Stupčevićima, Mirosaljcima, Latvici, Dragojevcu, Cerovi, Bogojevićima, Virovu, Arilju i Grdovićima.

Rekao je da je najkritičnija Moravica koja se izlila zbog čega su, kaže, svi mostovi na toj reci u kritičnom stanju, a ima ih pet, šest. Naveo je da je u Ivanjici srušen jedan most, da je u Brusniku (na putu od Ivanjice prema Arilju) zapušila brana, kao i da se urušava magistralni put koji je, dodao je, rano jutros zatvoren.

foto: RINA

Alarmantno u Lučanima, proglašena vanredna situacija

Na teritoriji opštine Lučani jutros je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina, a više od 100 domaćinstava je poplavljeno u Guči i Viči i iz njih su tokom prethodne noći evakuisani ljudi i životinje, kaže zamenik predsednika opštine Lučani Miloš Jovičić. On je rekao da za sada nisu ugrožena naseljena mesta Lučani i Đerač i da su ona potpuno bezbedna mada se, kako navodi, vrhunac poplavnog talasa očekuje u tim naseljinim mestima u narednih sat vremena. Precizirao je da su Lučani i Đerač zaštićeni sistemom odbrane koji je uspostavljen pre dve godine i prošle godine, a koji za sada funkcioniše.

"Bedem i prema naseljenom mestu Lučani i Đerač za sada daje rezultate. Imamo još tri metra do gornje kote bedema. Što se tiče naseljenog mesta Lučani i Djerač oni su za sada potpuno bezbedni", kaže Jovičić.

Kako je rekao, iz brdsko-planinskog kraja gde su Gornji Dubac, Donji Dubac, Viča i Milatovići slila se velika količina vode, tako da je u donjem delu opštine na Dljinskom mostu postavljena mobilna brana, kao i bedem sa obe strane reke Bjelice, a u funkciju su puštene četiri vodene pumpe i crpna stanica.

Jovičić kaže da je evakuacija počela juče posle podne i trajala je do kasno noćas.

foto: Kurir

Stao saobraćaj Arilje-Ivanjica

Zbog padavina i izlivanja reka saobraćaj je obustavljen na više putnih pravaca u Srbiji. Na potezu Arilje - Ivanjica, kod manastira Klisura i mesta Stupčevići obustavljen je saobraćaj usled izlivanja reke Moravice i otcepljenja puta, saopštili su Putevi Srbije. Alternativni putni pravac za putnička vozila je preko Gradine, a za teretna motorna vozila preko Lučana.

foto: RINA

Obustava saobraćaja usled izlivanja reke Dobrave je na pravcu Volujac-Nakučani, a zbog odrona i nanosa usled obilnih padavina na deonici Mlanča-Studenica saobraćaj je u prekidu. Otežano odvijanje saobraćaja usled odrona je na Ibarskoj magistrali, deonica puta Kraljevo-Ušće, zatim Kraljevo-Kaona, Perovac-Gokčanica.

Meštani Ljubovije očajni

- Bilo je sve pod vodom noćas, nije moglo da se prođe. Neki ljudi su tek sad izašli iz kuće. Prošla noć je bila najgora, ova poplava mi je najteža do sada - ispričali su meštani.

Opštinske vlasti u Ljuboviji brane jedini preostali most

Opštinske vlati u Ljuboviji u ovim trenucima uz pomoć teške mehanizacije brane jedini preostali most u gradu preko Ljuboviđe, takozvani Beli most. Ovde je reka na samo pola metra od mosta.

foto: Kurir/Z.Šaponjić

Ovaj mosta spaja dva dela grada i jedini je kojim je moguće kretanje kroz Ljuboviju. Na terenu su pripadnici Žandarmerije, policije, vatrogasci. (Z.Š)

Ljuboviđa odnela još jedan most i 2 metra kolovoza

Iako po tvrdnjama meštana nivo reke Ljuboviđe opada stanje u gradu je dramatično, delovi Ljubovije su i dalje su pod vodom a reka je u ranim jutarnjim satima prekinula saobraćaj i preko još jednog mosta koji iz grada vodi ka naselju Vagan. Ovde je reka odnela oko 2 metra kolovoza, a potkopala i prilazni put koji se i dalje urušava. Most na magistrali od Loznice preko Ljuboviđe ka Užicu je srušen. Meštani u delovima grada koji su noćas bili poplavljeni u ovim trenucima pokušavaju svoja dvorišta da očiste od mulja, a reka je odnela i deo od par stotina metara šetališta. ( Z.Š.)

Voda pokrenula klizište u Ivanjici

Nabujala reka Moravica odnela je dva mosta, na deonici puta za Šume i za Mojsiloviće. Klizište koje se pojavilo na magistralnom putu Ivanjica - Golija ugrozilo je 20 tak domaćinstava.

"Evakuisali smo nekoliko domaćinstava usled klizišta, a reka Moravica ušla je u nekoliko domaćinstava u Međurečju, voda je u kućama do jednog metra", kaže za GZS Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine.

On je dodao da su na teritoriji opštine Ivanjica poplavnjeni i pojedini privredni subjekti i da su ekipe na terenu, kako bi se štete što pre sanirale.

foto: RINA

Dramatično u Kraljevu, nabujali Ibar naneo splav na most

Nabujali Ibar naneo je splav na most u centru Kraljeva. Od udara u most splav se potpuno raspao. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Bjelica i dalje raste, pad se očekuje tek krajem dana

U Lučanima proglašena vanredna situacija

- Usled izlivanja reke Bjelice i njenih pritoka u opštini Lučani proglašena je vanredna situacija- rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

800 kuća pod vodom u Ljuboviji

U opštini Ljubovija poplavljeno je oko 700 kuća, evakuisano je 70 domaćinstava, srušena su tri mosta, od kojih je jedan na magistralnom putu Mali Zvornik- Ljubovija- Bajina Bašta, kaže predsednik opštine Ljubovija Milan Kovačević.

foto: Kurir/Z.Šaponjić

On je naglasio da je u toj lokalnoj samoupravi juče u 12 sati uvedena vanredna situacija jer se usled obilnih padavina izlila reka Ljuboviđa i da je stanje gore nego 2014. godine kada su Srbiju zadesile velike poplave.

foto: Kurir/Z.Šaponjić

"Angažovali smo svu mehanizaciju, ali je protok vode veći za oko pola metra nego što je bio bio 2014. godine", navodi Kovačević i dodaje da kiša padala celu noć i da je prestala pre sat vremena.

foto: Kurir/Z.Šaponjić

On je rekao da je u opštini ugroženo još šest mostova, da je situacija "teška i alarmantna". Na potezu od Ljubovije prema Osečini, kako je rekao, ugroženo je 600 stambenih jedinica, angažovana je mehanizacija i pokušavaju da odbrane objekte.

Kolubara u Obrenovcu preti da se izlije

Krizni štab za vanredne situacije Obrenovca zasedaće danas zbog visokog vodostaja reke Kolubare, izjavio je predsednik te opštine Miroslav Čučković i dodao da je za sada situacija mirna.

On i ostali nadležni bili su noćas na terenu i obilazili teren.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Goran Nikolić izjavio je danas da je zbog izlivanja reka i poplava najkritičnije stanje za sada u Ljuboviji i Guči, jer je u ranim jutarnjim satima bilo jake kiše.

foto: KURIR TV/GLAS ZAPADNE SRBIJE

On kaže da je u Loznici, Krupnju i Osečini, gde je sinoć bilo najkritičnije, sada bolja situacija jer je voda počela da opada, a stanje se smiruje.

foto: KURIR TV/GLAS ZAPADNE SRBIJE

"Ukupno je 48 ljudi evakuisano, a jedna osoba je spasena gde je život bio kritičan", naveo je Nikolić za RTS.

U Ljuboviji je jedan most juče srušen, a postoji opasnost da bujica odnese i drugi most.

"Postoji opasnost ne samo da sruši most, nego i da napravi branu i da počne opet da se izliva. Juče je zbog tog mosta i sam centar grada bio poplavljen", naglasio je Nikolić.

Ukazao je da se sada intezivno prati stanje u Ljuboviji i Guči i Lučanima. Kada je reč o Tamišu, stabilna je situacija.

foto: KURIR TV/GLAS ZAPADNE SRBIJE

"I dalje ćemo pratiti situaciju i naši ljudi su na terenu", rekao je Nikolić.

Jadar je kod Osečine poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata, a tu su upućeni pripadnici Žandarmerije koji pomažu građanima, a Skrapež se izlio u centru Kosjerića i poplavio pedesetak objekata.

Krizni štab proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine Arilje, u slivu reke Moravice, na teritoriji deset mesnih zajednica.

Nivo Moravice je trenutno u stagnaciji i nadležni se nadaju da neće biti izlivanja ako ne bude obilnijih padavina.

Porastao je i vodostaj Tamiša, a na potezu od 60 kilometara od granice sa Rumunijom do Sečnja, obe obale su pod vanrednim merama odbrane od poplava.

Tokom noći obilne padavine donele su probleme žiteljima Kosjerića - izlila se reka Skrapež u centru grada, a na mestu izgradnje novog mosta je došlo do zapušenja korita reke i izlivanja. Poplavljeno je oko pedesetak objekata, a evakuisano deset osoba. Voda je probila to zapušenje i sada se nivo Skrapeža u Kosjeriću opao je za 1,5 metar, a voda se povlači sa ulica.

RHMZ upozorava da će vodostaj na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i danas biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

Republički hidrometeorološki zavod RHMZ na svom sajtu je izdao upozorenje i za danas koje se odnosi na obilne padavine koje prete južnim i centralnim delovima, u kojima se, kako se navodi, očekuje 40 mm kiše za 24 sata.

Danas do 12 sati je na snazi i hidrološko upozorenje, a ono se, između ostalog odnosi i na reku Kolubaru, koja je u grupi sa ostalim, na kojima će vodostaji biti u većem porastu, i to sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track