JADAR SE POLAKO POVLAČI: U Loznici i dalje vanredno, situacija se stabilizuje
Foto: Kurir / T.Ilić

pravio probleme u gornjem toku

JADAR SE POLAKO POVLAČI: U Loznici i dalje vanredno, situacija se stabilizuje

Srbija -

Posle još jedne kišne i neprospavane noći žitelji lozničkog kraja, posebno oni duž toka reke Jadar jutros su malo mogli da odahnu.

Poplavni talas koji je stigao iz pravca Osečine prošao je i prema jutrošnjim informacijama sa terena reka Jadar stagnira, a na nekim mestima se i osetno povlači, i do tridesetak santimetara je niži nivo vode nego jutros oko četiri sata.

foto: Kurir / T.Ilić

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ljubinka Đokića, Jadar je pravio probleme u gornjem toku, u svom neregulisanom delu gde je u više sela poplavio, prema prvoj proceni, oko stotinak hektara poljoprivrednog zemljišta i veći broj dvorišta, a duž njegovog toka je voda prodrla u najviše dvadesetak kuća.

foto: Kurir / T.Ilić

- Kiša je padala gotovo 24 sata bez prestanka i Jadar nije mogao da primi toliku količinu vode pa se u svom neregulisanom delu, kao što se obično i dešava u ovakvim okolnostima, na nekim mestima izlio. U ovom trenutku teško je tačno reći na koliko hektara poljoprivrednog zemljišta i štetu ćemo proceniti kada se voda bude povukla sa takvih mesta. Mehanizacija je radila tokom cele noći tamo gde je bilo najpotrebnije. Odgovara nam i što Drina ne pravi probleme tako da ne usporava uliv vode koju donosi Jadar, kao i što je pred zoru kiša prestala da pada – kazao je on.

foto: Kurir / T.Ilić

Na području Loznice prohodni su svi državni putevi kao i ostale saobraćajnice, problema jedino ima u Kozjaku, Bradiću i putu za Zajaču. Inače, zbog obilnih padavina i poplava u Loznici je od juče posle podne uvedena vanredna situacija. U Loznici je tokom jučerašnjeg dana i minule noći bilo plavljenja na više mesta, u Voćnjaku, Paskovcu, Bradiću, Cikotama, Tršiću, na rekama Štiri, Žeraviji, Koreniti i Trbušnici angažovano je osam bagera na kritičnim mestima, a na terenu je neprekidno i sedam ekipa Gradskog štaba koje prate situaciju i reaguju po potrebi.

foto: Kurir / T.Ilić

Kurir / T.Ilić

Foto: T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track