ZAUVEK ĆE PAMTITI TAJ TRENUTAK: Medicinska sestra prvi put obavila porođaj i to NA PUTU ka bolnici (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

SVE PROTEKLO BEZ PROBLEMA

ZAUVEK ĆE PAMTITI TAJ TRENUTAK: Medicinska sestra prvi put obavila porođaj i to NA PUTU ka bolnici (FOTO)

Srbija -

Tijana Stamenković (25) iz Prokuplja koja kao medicinska sestra radi u ambulanti u planinskom selu Žitni Potok, porodila je trudnicu Katarinu Ibraimović (21) u sanitetu, na putu do prokupačke bolnice.

Ona nije ni slutila da tako nešto može da je snađe, pogotovo što se prvi put susreće sa porođajem, a nepune četiri godine radi kao medicinska sestra po ugovoru.

foto: privatna arhiva

"Porodilja je zvala ambulantu i vozač je otišao po nju. Kada je došao rekla nam je da joj je vodenjak pukao još sinoć, te je doktorka rekla da sa njima krenem k Prokuplju. Nismo prošli ni pola puta, kada mi je Katarina rekla da joj svučem helanke i da misli da se porađa. U jednom momentu videla sam teme bebine glave. Tada smo zaustavili sanitet i proveila sam da nije bebi obmotana pupčana vrpca oko vrata", priča nam Tijana.

Ona dodaje da joj se činilo da je beba za sekundu izašla.

"Uzela sam je u ruke i nisam je ispustila do Prokuplja. Plašila sam se da je ne povredim, jer prvi put viđam porođaj i učestvujem u njemu", dodaje naša sagovornica.

foto: privatna arhiva

Katarina je rodila zdravu devojčicu i to joj je četvrto dete. Kako nam je potvrdila Tijana, ona je već oko 13 časova zvala i zahvaljivala joj se.

"Pravo da vam kažem u trenutku kada je porođaj počeo, bila sam prisebna. Kasnije sam osetila blagu paniku. Nije mi bilo svejedno, zaista", priznaje Tijana.

Obe će, kako kažu ovaj dan pamtiti zauvek i ostaće im u sećanju kao događaj koji ih je povezao.

B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track