KORONA SVE JAČA NA SEVERU KOSOVA: Uvedene mere, ograničen rad ugostiteljskih objekata
Foto: Kurir/Z.Š.

korona u srbiji

KORONA SVE JAČA NA SEVERU KOSOVA: Uvedene mere, ograničen rad ugostiteljskih objekata

Srbija -

Krizni štabovi srpskih opština na severu Kosova odlučili su danas da zbog naglog porasta broja obolelih od korona virusa otkažu sve aktivnosti koje podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi, na zatvorenom i otvorenom prostoru i ograniče rad ugostiteljskih objekata do 23 časa.

"Prilikom obavljanja delatnosti vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da poštuju mere koje podrazumevaju da udaljenost stolica bude minimum metar i po i da za stolom mogu da sede najviše četiri osobe, osim ako nisu u pitanju članovi iste porodice. Posetiocima u svakom trenutku moraju biti dostupna sredstva za dezinfekciju, osoblje treba da bude opremljeno zaštitnim maskama i rukavicama, zabranjeno je služenje za šankom...", navedeno je u odluci.

Na sednici Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, kome su pored čelnika opštine prisustvovali i predstavnici zdravstvenih ustanova i policije, rečeno je da u srpskim sredinama na Kosovu ima 15 novih slučajeva zaraze, pa je ukupan broj inficiranih od početka pandemije 134.

Od 15 novozaraženih, 12 slučajeva je registrovano na severu Kosova a troje su iz opština južno od Ibra. Tri pacijenta leče se u KBC Kosovska Mitrovica dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track