BRNABIĆ I LONČAR DONELI OPREMU U NOVI PAZAR: Evo šta se sve nalazilo u kamionu medicinske pomoći
Foto: Kurir TV

prijave i za nova zaposlenja

BRNABIĆ I LONČAR DONELI OPREMU U NOVI PAZAR: Evo šta se sve nalazilo u kamionu medicinske pomoći

Srbija -

Premijerka Ana Brnabić zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, stigla je u Novi Pazar kako bi se i lično uverila u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom korona virusa, a dopremljen je i kamion medicinske opreme.

U njemu se nalaze, kako aparati, tako i sredstva za dezinfekciju i druga oprema poput skafandera, vizira i slično.

Prema spisku opreme koja je upravo stigla u Novi Pazar, nalaze se, između ostalog i monitori, ultrazvuk, defibrilatori, EKG aparati, video laringoskop, video bronhoskop, koncentratori kiseonika...

Svi respiratori koje su ranije dopremljeni su u funkciji, a tri osobe trenutno su na respiratorima,. Još pet koristi za kontrolu protoka kiseonika.

Premijerka je najavila da će ovde biti zaposleni novi lekari, kao i medicinske sestre i tehničari kao i to da će biti nabavljena dva ili tri nova sanitetska vozila za bolju vezu između Novog Pazara i Tutina.

Svi koji žele da se prijave za posaolekara, tehničara ili medicinske setstre, mogu to da učine već danas, nebitno koje su specijalnosti.

U Novom Pazaru na terenu su stručni ljudi iz cele Srbije i situacija je kritična, a to je i prvi grad koji je prošle nedelje porglasio vanrednu situaciju zbog širenja korona virusa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track