Obaveštenje za javnost: Odgovor Кliničkog centra Vojvodine
Foto: Slađana Stojanović

Obaveštenje za javnost: Odgovor Кliničkog centra Vojvodine

Srbija -

Povodom objavljenog snimka na sredstvima javnog informisanja i društvenim mrežama u kom je jedan od aktera lekarka zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi M.Š. i redovni student Medicinskog fakulteta Š.O., Кlinički centar Vojvodine najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje i način komunikacije lekarke M.Š.

Кlinčki centar Vojvodine, kao poslodavac lekarke M. Š., obaveštava javnost da se ovaj događaj desio van prostorija te ustanove, a u okviru svojih ovlašćenja КCV će, o navedenom slučaju, obavestiti nadležnu lekarsku komoru radi ispitivanja etičnosti postupanja lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljanje lekarske profesije.

Medicinski fakultet:

Nakon obraćanja javnosti putem društvenih mreža studentkinje Š.O., Medicinski fakultet u Novom Sadu saopštava da lekarka M.Š., koja je imala verbalni kontakt sa studentkinjom, nije zaposlena na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu niti se taj događaj desio u ovoj ustanovi. Medicinski fakultet želi da obavesti javnost da na ovom fakultetu trenutno studira oko 500 studenata iz više od 30 zemalja iz celog sveta i da je nedopustivo da lični konflikt dve osobe, na bilo koji način, ruši ugled te institucije koja je decenijama cenjena u svetu i ima internacionalni ugled.

U Novom Sadu, 01.07.2020. PR služba КCV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track