KORONA U ŠUMADIJSKOM OKRUGU: 43 novozaražena, od toga čak 33 u Kragujevcu
Foto: RINA

testirano 177 uzoraka

KORONA U ŠUMADIJSKOM OKRUGU: 43 novozaražena, od toga čak 33 u Kragujevcu

Srbija -

U Šumadijskom okrugu je od 177 testiranih uzoraka potvrđen virus korona kod 43 osobe, od toga u Kragujevcu kod 33, Aranđelovcu tri, Kniću četiri, Rači dve i Topoli jedna, saopštio je Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

foto: AMG

Ukupno je do sada od početka epidemije u tom okrugu registrovano 511 zaraženih virusom korona, od čega u Kragujevcu 404 i to do 16. maja 68, a za poslednjih mesec i po dana 336.

U Aranđelovcu je registrovano ukupno 36, Topoli 13, Rači 21, Kniću, gde je prvi slučaj zabeležen 18. juna, 23, Batočini 11 i Lapovu tri, gde je takođe prvi registrovani pacijent registrovan 18. juna.

U kućnoj izolaciji se trenutno u Kragujevcu nalazi 358 osoba, Aranđelovcu 41, Topoli 12, Rači 35, Batočini 18, Lapovu sedam, Kniću 23.

Lična odgovornost je najvažnija, budi odgovoran prema sebi i prema drugima.

Više o tome pročitajte OVDE.

Broj hospitalizovanih pacijenata u Kliničkom centru Kragujevac, prema podacima od juče u 10 časova je 60, a četiri pacijenta su na respiratoru.

Iz KC Kragujevac otpuštena su tri pacijenta, dva iz Kragujevca i jedan iz Despotovca, odnosno Ćupriji.

Vasiljević još jednom upozorava da u okolnostima u kojima se nažalost korona vratila neophodno je poštovati sve preporuke koje su odavno propisane.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track