Najnovije vesti

NA SRPSKO-MAĐARSKOJ GRANICI: Otkriven još jedan tunel kojim migranti beže u Evropsku uniju (FOTO)
Foto: N.H.

KOD MESTA KAĆMAR

NA SRPSKO-MAĐARSKOJ GRANICI: Otkriven još jedan tunel kojim migranti beže u Evropsku uniju (FOTO)

Srbija

Policija mađarske županije Bač-Kiškun, na dubini dva metra pod zemljom na graničnom prelazu sa Srbijom, otkrila je novi podzemi tunel ispod ograde.

Još jedan tunel kojim migranti pokušavaju da se dokopaju Evropske unije otkriven je kod mesta Kaćmar.

Kako je medijima saopštila mađarska policija, tunel je veličine 50 puta 80 centimetara, dužina mu je 24 metra, a slučajno je otkriven u rutinskoj uobičajenoj kontroli tog dela granice.

"Redovnom kontrolom graničnog dela, na periferiji Kaćmara mađarski policajci su 24. juna otkrili otvor koji vodi u podzemni tunel, za koji se pretpostavlja da je trebalo duže vreme da bi se iskopao. Početak tajnog tunela je na srpskoj strani, a završava se na mađarskoj”, preneli su mađarski mediji.

Kako je rekao pukovnik Šandor Torma na mađarskoj strani otvor je 80 centimetara sa 50, na dubini od dva metra.

foto: N.H.

Pogranična patrola i ranije duž granice otkrila je više prolaza, koje migrant koriste da pređu granicu. Prošle jeseni na Čikeriji je otkriven jedan, a u januaru ove, nedaleko od njega još jedan. Početkom juna, kod mesta Morahalom, otkriven je novi tunel, koji još nije ni korišćen, kako je ocenjeno, a prema navodima mađarske policije i prethodna dva tunela jedva su bila vidljiva, bila su pokrivena granama i biljem.

Migranti se svakodnevno dovijaju kako da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu, potvrdila je mađarska policija medijima, navodeći da je prošle sedmice uhapšen državljanin Palestine, u kamionu kojim je pokušao ilegalno da uđe u Mađarsku.

Da se povećao broj stranaca koji ilegalno pokušavaju da uđu u Mađarsku, potvrdio je Đerđ Bakondi, savetnik za nacionalnu bezbednost mađarskog premijera.

Meštani Kelebije za Kurir kažu, da najčešće sreću migrante u obližnjim prodavnicama, da ih ima najmanje petoro, šestoro u grupi, a tako se kreću i u centru Subotice.

Dešava se i da imaju međusobnih problema, pa kako je nedavno ispričao jedan mlađi migrant iz Palestine, morao je da prijavi slučaj srpskoj policiji, jer je neko iz grupe migranata pretio njegovoj porodici, pa i takve slučajeve navode kao razlog da što pre steknu dozvolu da pređu u EU, kaže meštanin Kelebije koji tvrdi da su migrant inače miroljubivi u kontaktu sa meštanima.

N. H. 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...