OLUJNO NEVREME POGODILO SRBIJU: Pljuskovi sa gradom napravili HAOS širom zemlje! VIDEO
Foto: printscreen

letnja oluja

OLUJNO NEVREME POGODILO SRBIJU: Pljuskovi sa gradom napravili HAOS širom zemlje! VIDEO

Srbija -

Olujno nevreme, praćeno provalom oblaka, grmljavinom, jakim vetrom i gradom pogodilo je danas posle podne više delova Srbije.

Jak pljusak praćen grmljavinom i gradom pogodio je popodne Bor. Najpre se cula grmljavina da bi u razmaku od pola sata krenula jaka kiša praćena gradom koja je trajala 15-ak minuta.

Trenutno nema padavina, ali i dalje grmi. Grad je padao i u Topoli, dok su obilne padavine izazvala bujice na vodotokovima u Gornjem Milanovcu. Jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom pogodili su Smederevsku Palanku, opštinu Loznica kao i srednji Banat.

Na snimku objavljenom na Fejsbuku vidi se kako kiša lije unutar fabričke hale u Smederevskoj Palanci. Tamni oblaci nadvili su se večeras i nad Beogradom gde je bilo povremenih pljuskova.

foto: Čitalac Kurira

Kako se navodi na sajtu RHZM, oblacnost koja na podrucju Mačvanskog, Kolubarskog i Zlatiborskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove i lokalnu pojavu grada premeštaće se ka Moravičkom i Šumadijskom okrugu.

Meteorolozi nestabilno vreme najavljuju i u narednim danima. Do utorka ce biti promenljivo oblacno, mestimicno sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegde su moguce i nepogode sa velikom kolicinom padavina i gradom.

Nevreme praćeno kišom i jakim vetrom zahvatilo je danas nešto pre 15 sati područje Kosovske Mitrovice. Skoro polučasovno nevreme praćeno jakom kišom, prouzrokovalo je štetu na pojedinim objektima. Za sada nema zvanične potvrde da li ima veće štete kao i da li je ista prijavljena.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track