Najnovije vesti

APEL NA GRAĐANE DA POŠTUJU MERE: Još četvoro zaraženih koronom u Gračanici
Foto: BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS

U CILJU OČUVANJA ZDRAVLJA STANOVNIŠTVA

APEL NA GRAĐANE DA POŠTUJU MERE: Još četvoro zaraženih koronom u Gračanici

Srbija

Iz Kliničkog centra Priština u Gračanici saopšteno da je korona virus potvrđen kod četvoro pacijenata sa te teritorije, a iz opštine navode da zajedno sa Kriznim štabom nadležne službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje Covid-19.

Krizni štab opštine Gračanica apeluje na meštane da pojačaju ličnu higijenu, posebno higijenu ruku, kao i da poštuju sve ranije preporučene mere kao što je poštovanje socijalne distance od 2 metra, saopšteno je iz opštine.

Krizni štab opštine saopštava da je doneta odluka o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru što podrazumeva i nošenje maski u trgovinama, kafićima zatvorenog tipa kao i u svim institucijama i prodajnim objektima na teritoriji opštine Gračanica.

Apel za sprovođenje redovne dezinfekcije i nošenje maski posebno je upućen taksi prevoznicima u opštini Gračanica.

Ekipe javnih službi nastaviće narednih dana dezinfekciju ustanova i javnih površina, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica dok će opštinsko odeljenje inspekcije pojačati svoje prisustvo na terenu i proveravati sprovođenje propisanih mera struke i institucija među građanima.

"Nadležne zdravstvene institucije i opštinsko rukovodstvo ulažu ogromne napore da zaustave širenje infekcije. Međutim u borbi sa virusom a u cilju očuvanja zdravlja našeg stanovništva i celokupnog zdravstvenog sistema potrebna nam je ogromna disciplina naših meštana, ugostitelja, trgovaca i svih ostalih institucija", navedeno je iz Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba podsećaju da je na snazi i zabrana okupljanja više od 50 ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...