OVO JE KAO PARTIJA ŠAHA SA VIRUSOM Dr Sazdanović: Menja se klinička slika pacijenta!
Foto: Kurir/D.A.

pravi efekti mera videće se za dve nedelje

OVO JE KAO PARTIJA ŠAHA SA VIRUSOM Dr Sazdanović: Menja se klinička slika pacijenta!

Srbija -

Direktor Kliničkog centra Kragujevac dr Predrag Sazdanović, kaže da će se prvi pravi efekti mera videti za dve nedelje, a navodi i da je klinicka slika pacijenata izmenjena.

"Od lakših oblika koje smo imali u martu sada imamo pacijente sa težom klinickom slikom. Primetili smo da je povećan broj pacijenata u ambulantama. Juče smo imali veći broj pacijenata nego ikada koje smo primili u istom danu. Više se javljaju Kragujevčani iz regiona Šumadije nego ranijih dana", istakao je Sazdanović. On je naveo i da Klinički centar u Kragujevcu mora da bude spreman da izdrži povećan broj pacijenata koji zahtevaju dijagnostiku i lečenje. "Mi smo ovako nešto i očekivali i pripremali se za ovakve stvari. Naš klinicki centar pokriva šest regiona i u obavezi smo da pružamo pomoć i drugim regionima", navodi Sazdanović.

foto: Kurir

Lekari iz Kragujevca su, kaže, prvi pritekli u pomoć kolegama iz Novog Pazara.

Ističe da je ovo kao da imate partiju šaha sa virusom. "Mi smo još pre deset dana iz ministarstva zdravlja dobili novih 15 respiratora. Pretvorili smo Kliniku za neurologiju u kovid bolnicu, i povećali kapacitete za preko 20 mesta, na preko 240 mesta u ovom trenutku. Sve to skupa je samo priprema za ono što nas očekuje u narednih deset ili 15 dana. Mi smo potpuno spremni, ali sve zavisi od stanovništva. Ako postoji odgovornost prema sebi i zajednici, onda sistem može da izdrži pritiske", napomenuo je Sazdanovic. Kada je reč o privremenim bolnicama, navodi da očekuje pozitivan odgovor iz Republičkog kriznog štaba.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track