NA KORONU POZITIVNA 42 LOZNIČANA ZA 4 DANA: Od danas radi kovid odeljenje u Opštoj bolnici
Foto: T.Ilić

loša situacija

NA KORONU POZITIVNA 42 LOZNIČANA ZA 4 DANA: Od danas radi kovid odeljenje u Opštoj bolnici

Srbija -

Lozničani koji su pozitivni na kovid-19 od danas (5.7) će biti smeštani na novo kovid odeljenje, otvoreno u prizemlju nedavno rekonstruisane zgrade Grudnog odeljnje lozničke Opšte bolnice, potvrđeno je danas u ovoj ustanovi.

Odeljenje za sada ima 18 kreveta za takve pacijente, a ukoliko bude potrebe biće prošireno sa još dvadeset postelja. Osobe koje imaju simptome koje ukazuju na kovid-19 kao i do sada prvo će se javljati u trijažni centar smešten u Domu zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’, a zatim po potrebi biti upućivane na Infektivno odeljnje gde će sačekati rezultate nalaza.

U Beograd će biti upućivani pacijenti sa najtežom kliničkom slikom dok će ostali za koje se potvrdi infekcija koronavirusom biće smeštani na kovid odeljenje. U ustanovi kažu da imaju dovoljno i ljudstva i opreme kao i potrebnih testova. Inače, na području Mačvanskog okruga juče je potvrđen 21 pozitivan uzorak na koronu 14 u Šapcu, šest u Loznici i jedan u Koceljevi. Ukupno je od početka epidemija u okrugu registrovano 392 pozitivnih. Loznica je za četiri julska dana imala 42 pozitivnih, a dnevni rekord je zabeležen u petak kada je bilo 18 novozaraženih.

U celom okrugu u istom periodu zabeleženo je 109 novopozitivnih. Od pojave koronaviruisa do danas najviše zaraženih registrovano je u Šapcu 241, Loznici 117, Vladimircima 11, Koceljevi sedam, Krupnju šest, Malom Zvorniku četiri dok ih je po troje u Ljuboviji i Bogatiću. Ukupno je 252 obolelih od koronavirusa.

Danima je broj građana ispred lozničkog Trijažnog centra veliki, ali se život u gradu odvija normalno, a i ovog vikenda održano je više proslava sa većim brojem gostiju.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track