DRUGI TALAS EPIDEMIJE KORONAVIRUSA U ŽUPI: Trideset osoba zaraženo, uskoro vanredne mere
Foto: Ž.M.

zabrinjavajuće

DRUGI TALAS EPIDEMIJE KORONAVIRUSA U ŽUPI: Trideset osoba zaraženo, uskoro vanredne mere

Srbija -

Prema podacima iz aleksandrovačkog Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger. Popović”, virusom Kovid 19 je od 14. juna do danas zaraženo 30 osoba, dok se za 26 uzoraka čekaju rezultati analize.

Na današnjoj sednici Opstinskog štaba za vanredne situacije, predsedavao je predsednik opštine dr Mirko Mihajlovic, rečeno je da se Kovid ambulanti u Aleksandrovcu svakodnevno javlja veći broj građana Župe sa respiratornim infekcijama.

Od početka epidemije ove opake bolesti zaraza je registrovanaa kod 74 osobe iz ove potkopaoničke opštine, koja broji oko 20.000 stanovnika, a među zaraženima je i 9 zaposlenih u opštinskom Domu zdravlja.

foto: Ž.M.

U tako zabrinjavajućoj situacija kada korona virus žestoko gazi u Župi, Štab je doneo obavezujuće mere i to: 1. obavezno nošenje zaštitne maske prilikom ulaska u zatvoreni prostor, 2. pojačan rad inspekcijskih službi u kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, ustanovama i javnim ustanovama u kojima se okupljaju gradjani i 3. stalno praćenje situacije i preduzimanje adekvatnih mera.

Članovi Štaba su na danasnjoj sednici ocenili, da ce u slučaju pogoršanja situacije proglasiti vanredne mere zastitte od KOVIDA 19 na celoj teritoriji opštine Aleksandrovac.

Zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije u opštini, odložene su Župske letnje igre, koje se početkom jula vise godna tradicionalno održavaju u poznatom izletištvu - Mitrovom Polju, a u zavisnosti od daljeg razvoja događaja zavisiće i održavanje velike privredno – turističke manifestacije “Župska berba”, koja se, svake godine, već pola veka organizuje u septembru.

(Kurir.rs, Tekst i foto: Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track