nalaze se na fruškoj gori

DA LI STE ČULI ZA SOFIJINE KRUGOVE: Ovo je najmisterioznije mesto u Srbiji, tamo se dešavaju čuda! Evo šta kaže Milinko!

Srbija -

BEOGRAD - Da li ste čuli za Sofijine izvore odnosno Sofijine krugove koji se nalaze u srcu Fruške gore? Ne, nije reč o izvoru vode, nego o izvoru kako njegov pronalazač, Sofija, kaze „lekovitog magnetnog zračenja”.

Otkrila ga je Sofija Milanović koja veruje da ovo mesto poseduje lekovita magnetna polja čime povoljno utiče na centralni nervni sistem i lečenje raznih bolesti. Kako izgledaju ovi izvori i kako na njih gleda lokalno stanovsništvo, a kako nauka i crkva videćete u priči našeg kolege Predraga Žamboka.

Na Fruškoj gori, na mestu gde put iz Ležimira izlazi na Partizanski put, u predelu šume, dolaze ljudi, zdravi, bolesni, kako kažu, da odstoje 20 minuta, kako bi im se ublažili bolovi od reume, bolesti zglobova, multiple skleroze.

Neki ublažavaju nervozu, a ima i onih koji smatraju, da zračenje iz “magnetskog kruga“ dobro dođe i onima koji boluju od visokog krvnog pritiska, začepljenja krvnih sudova… i mnogih drugih bolesti. U šumi, između lipa zabodeni kolčevi u krug, na jednoj lipi obaveštenje, a na drugoj ikonica svetog Save, svetog Đurđa urezane u drvo…

Ostati 20 minuta u energetskom “stubu“, preko toga je nepotrebno, jer može da se izazove blaga vrtoglavica. Nalazač ovog svetog mesta, Sofija Milanović.“

Pogledajte šta kažu ljudi koji žive nadomak ovog čuda, kako sve to izgleda, deluje i kako im sve dolazi...

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track