POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH: U Vranju se otvara četvrta kovid bolnica sa 60 postelja
Foto: T.S.

zabrinjavajuće

POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH: U Vranju se otvara četvrta kovid bolnica sa 60 postelja

Srbija -

U Vranju se u zgradi Psihijatrije otvara četvrta Kovid bolnica zbog povećanog broja zaraženih od kovid infekcije. Nova kovid bolnica trebalo bi da ima 60 postelja. Pacijenti sa ovog odeljenja biće premešteni na ORL, a oni koji su tu već hospitalizovani, biće prebačeni na prvi sprat novog Hirurškog bloka, izjavila je medijima direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

foto: T.S.

“Zgrada Psihijatrije je izolovana bolnica koja ima mogućnost hospitalizacije velikog broja pacijenata.Svi smo na istom zadatku, vidimo koliko nam je situacija ozbiljna i moramo da budemo spremni za povećan broj pacijenata obolelih od kovid infekcije. U toku dana uz pomoć naših prijatelja Vodovoda, Novog doma, Parking servisa i mnogih donacija otvorićemo četvrtu kovid bolnicu”, rekla je direktorka ZC doktorka Ljiljana Antić. Ona je istakla, da se izveštaji dostavljaju Ministarstvu zdravlja svakodnevno i da ZC u Vranju redovno dobija zaštitnu opremu testove i medikamente koji su neophodni u ovoj situaciji.

foto: T.S.

U Vranju se u tri kovid bolnice nalazi 141 pacijent. Direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Antić apeluje na sve građane da budu odgovorni, da vode računa o merama zaštite u suzbijanju širenja koronavirusa.

“Ako se poštuju mere koje je propisala Vlada Srbije, budemo odgovorni, zaboravimo na slavlja, pozdravljanja i okupljanja sigurno ćemo osetiti olakšanje tokom sledeće nedelje i imati manji broj pacijenata”, naglasila je doktorka Antić.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track