KRIZNI ŠTAB VEČERAS ODLUČIO! Vanredna situacija proglašava se i u OVOM GRADU! Odluka stupa na snagu OD SUTRA U 7 SATI!
Foto: Ana Paunković

novi talas korona virusa zadaje udarac

KRIZNI ŠTAB VEČERAS ODLUČIO! Vanredna situacija proglašava se i u OVOM GRADU! Odluka stupa na snagu OD SUTRA U 7 SATI!

Srbija -

Posle naglog skoka obolelih Krizni štab u Župi zasedao večaras i doneo odluku

Vanredna situacija proglašena je večeras i u Aleksandrovcu. Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac navodi da odluka stupa na snagu od sutra u 7 sati.

Od početka epidemije, KOVID-19 registrovan je kod 74 osobe iz ove opštine koja broji tek 20.000 stanovnika.

Krizni štab je najpred doneo u ponedeljak set novih mera: pojačana higijena u Domu zdravlja i svi drugim ustanovama, ugositeljskim objektima, rigorozniji sanitarni inspekcijski nadzor.

foto: Ž.M.

Ipak, odluka za proglašenjem vanredne situacije bila je logična, budući da se samo od proteklog ponedeljka do nedelje KOVID ambulanti javilo čak 456 pacijenata sa tegobama. U drugom piku prvog talasa se na dnevnom nivou javljalo od 48 do 88 pacijenata.

- Virus se kreće, starosna struktura je šarolika, kao i rasprostranjenost samog virusa na teritoriji opštine, jednostavno nemamo neko lokalno žarište-navodi za “Novosti” dr Mirko Mihajlović,dodajući da je klinička slika pacijenata u Župi blaža do srednje teška.

Vanredna situacija pre Aleksandrovca proglašena je u Kruševcu, gde je od početka epidemije registrovano 331 oboleo i u Brusu, sa 60 zaraženih. U tri opštine u Rasinskom okrugu, Trstenik, Varvarin i Ćićevac nije doneta ova odluka.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track