TAMIŠ HOĆE PONOVO DA ZAMUTE: Previranja u Ribolovačkom savezu Vojvodine!
Foto: Privatna Arhiva

smetaju im rezultati

TAMIŠ HOĆE PONOVO DA ZAMUTE: Previranja u Ribolovačkom savezu Vojvodine!

Srbija -

Zaposleni i saradnici Ribolovačkog saveza Vojvodine ukazuju na brojne malverzacije koje su se u protekom periodu dogodile, a što direktno može da ima nesagledive posledice na prirodu i ribolovce.

Oni u dopisu Kuriru da je prošli direktor smenjan voljom velike većine, da je novo rukovodstvo postigno velike rezultate na unapređenju svog sektora, ali da retrogradne snage pokušavaju da vrate RSV na niske grane.

- Ribolovački savez Vojvodine iz Novog sada je korisnik koji upravlja rekom Tamiš, delom Tise, Bosutom i nekoliko akumulacija u Vojvodini. Burna dešavanja ga potresaju od prošle godine kada je smenjen dugogodišnji direktor koji je istovremeno bio i predsednik Izvršnog odbora i to nakon uspešnog uzbunjivanja od strane radnika, ribočuvara na Skupštini Saveza održanoj 02. juna prošle godine. Od tog dana do sada su održane još dve Skupštine koje su potvrdile smenu bivšeg direktora koji je imao još nekoliko funkcija u Savezu sa kojih je istovremeno smenjen ali i dalje opstaje na tim funkcijama uz pomoć presuda izdejstvovanih obmanama Suda u Novom Sadu i Agenciji za privredne registre - navodo oni za Kurir. Podvlače da svi ribolovci i entuzijasti znaju koliko je urađeno od smene.

foto: Privatna Arhiva

- U međuvremenu je novo rukovodstvo organizacijom i povećanjem broja ribočuvara, opremanjem savremenim tehničkim sredstvima i opremom postiglo vidno bolje rezultate u čuvanju poverenih voda. Na svim vodama kojima upravljaju beleženi su u zadnjih godinu dana zavidni ulovi na zadovoljstvo ribolovaca ali i pokrenuti brojni postupci protiv ribokradica. Ovih dana se dešavaju dodatna previranja u RSV koje je pokrenuo deo bivšeg rukovodstva preduzeća smenjujući uspešnog direktora i postavljajući na njeno mesto sekretaricu. Zanimljivo je da je o smeni odlučila samoproglašena predsednica Nadzornog odbora protiv koje je podneseno više krivičnih prijava zbog zloupotreba i to na sednici koja nije imala kvorum za održavanje. Zbog toga će sva dešavanja dobiti novi sudski epilog najavljen od strane direktora koji je smenjen ali i vraćen na funkciju novom odlukom većine članova rukovodstva preduzeća - upozoravaju zabrinuti ljudi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja