Najnovije vesti

GLADIJATORSKA BITKA ČOVEKA I ŽIVOTINJE: Iako ima 67 godina, Todor se borio sa pobesnelim srndaćem I POBEDIO!
Foto: RINA

krenuo da bere pečurke pa umalo poginuo

GLADIJATORSKA BITKA ČOVEKA I ŽIVOTINJE: Iako ima 67 godina, Todor se borio sa pobesnelim srndaćem I POBEDIO!

Srbija

Gornji Milanovac - Berba pečuraka i neobavezna šetnja u gornjomilanovačkom selu Majdan mogla se tragično završiti za Todora Jokića i supružnike Slobodana i Vesnu Ćirović iz Gornjeg Milanovca. Na deonici puta u ovom zaseoku nije se moglo automobilom, pa je Slobodan ostao da parkira vozilo,dok su Vesna I Todor put nastavili peške. Vesna je zaostala za Todorom, što se kasnije ispostavilo da joj je možda i spasilo život .

foto: RINA

„Vesna je išla iza mene i u jednom trenutku ja sam zastao da predahnem i ujedno da se sačekamo , kako se ne bi izgubili. U narednom trenutku ugledao sam mladog srnadaća u daljini. Nisam ni slutio da je spreman da napadne, započinje priču Todor Jokić za RINU.

U sledećem momentu, Todor je video da srndać oštri rogove. Tada je shvatio da je vrag odneo šalu.

“ Zaleteo se ka meni i borio sam se da ga uhvatim za rogove i nije mi padalo na pamet ni jednog trena da puštam jer ne bi odustao. Sve je trajalo pola sata. U ovoj borbi zadobio sam povrede šake i noge, od oštrih rogova. “, priča ovaj Gornjomilanovčanin.

Na svu sreću, Jokić nije bio sam jer tridesetominutnu borbu ne bi mogao da okonča. U pomoć su mu pritekli prijatelji sa kojima je tog dana i krenuo da bere pečurke. Slobodan i Todor uspeli su zajedno da ovu životinju izguraju sa glavnog puta, nakon čega je srndać otrčao u šumu.

„Nekome Bog da snagu, nekome pamet. Tošo, iako je 67 godišnjak, na fizičkoj spremnosti pozavideli bi mu i duplo mlađi. Sa druge strane, čovek blokira u trenutku straha, a on je reagovao kako treba. Da srndaća nije uhvatio za rogove, bilo bi svašta “, kaže Vesna.

Inače, meštani zaseoka Ćirović u selu Majdan kažu da ovo nije prvi slučaj neobičnog napada ljutog srndaća koji je pre desetak dana napao ženu i naneo joj teže povrede u predelu grudi.

foto: RINA

Na odenjenju hirurgije, Jokiću su rane na nogam sanirane , i sada ima tri kopče da ga sećajku na nemili susret sa besnom životinjom.

Primio je sve neophodne terapije i kako kaže, nema nameru da se tuži sa Lovačkim udruženjem , ali smatra da bi neko trebao da reaguje, jer umesto njega, moglo je biti i neko dete.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja