BANJA KOVILJAČA DOBIJA STRANE GOSTE: Austrijanci zainteresovani za organizovane dolaske u specijalnu bolnicu
Foto: SBBK

Dogovaranje međunarodne saradnje

BANJA KOVILJAČA DOBIJA STRANE GOSTE: Austrijanci zainteresovani za organizovane dolaske u specijalnu bolnicu

Srbija -

Video-konferencija direktora Penzionog fonda Austrije Vinfrida Pingere i direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju ‘’Banja Koviljača’’ dr Aleksandra Jokića, održana je u Beogradu, a razgovarano je o budućoj saradnji, odnosno o dolasku gostiju iz Austrije u ovu renomiranu zdravstvenu ustanovu.

foto: Kurir/T.Ilić

Izražena je obostrana spremnost da se sa pilot projektom između dve državne institucije krene početkom 2021. godine. Na sastanku su razmotrena sva ključna pitanja, i očekuje se da austrijska strana u agustu pošalje nacrt ugovora, a u septembru stigne odgovor Specijalne bolnice. Posle utvrđivanja konačnog ugovora usledilo bi i njegovo potpisivanje. Obe strane su se saglasile da je ovo veoma značajan projekat koji treba realizovati. Video-konferenciji prisustvovali su i članovi oba tima koji zbog epidemiološke situacije nisu bili u prilici da prisustvuju sastanku planiranom da se održi u Beču. U Beogradu su bili i Oliver Hiler, ataše za socijalna pitanja ambasade Austrije i Zoran Panović, direktor Zavoda za socijalno osiguranje Srbije.

foto: SBBK

Predstavnici Austrijskog penzionog fonda posetili su u avgustu prošle godine Specijalnu bolnicu da bi procenili da li ova zdravstvena ustanova ispunjava sve potrebne standarde za lečenje austrijskih osiguranika.

Kurir / T.Ilić

Foto: SBBK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track