U TRGOVIŠTU UVEDENA VANREDNA SITUACIJA ZBOG KORONE: Evo koje mere će morati da primenjuju građani
Foto: Kurir/T.S.

nove mere

U TRGOVIŠTU UVEDENA VANREDNA SITUACIJA ZBOG KORONE: Evo koje mere će morati da primenjuju građani

Srbija -

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici te opštine.

Kako je naveo Krstić, za 10 dana zabeleženo je novih 15 slučajeva pozitivnih na virus korona u toj opštini. Od danas, građani Trgovišta dužni su da primenjuju posebne mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti u šta spada i zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje do pet osoba, uz odgovarajuće mere lične zaštite, a u svim zatvorenim prostorima obavezno je nositi zaštitne maske i poštovati fizičku distancu od dva metra.

Uvođenjem vanredne situacije, zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i svim maloprodajnim objektima, ograničava se na period od 07.00 do 20.00 časova.

Radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju baštu ograničava se tako da u zatvorenom delu objekta radno vreme je od 07.00 do 20.00 časova, a u otvorenom delu objekta radno vreme je od 07.00 do 22.00 časova.

U javnom obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila, a zabranjeno je i korišćenje otvorenih bazena. Obavezno je sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track