KORONA ODNELA OSMU ŽRTVU: Tokom vikenda u kikindskoj bolnici preminula žena (84)!
Foto: Kurir/S.U.

virus ne slabi

KORONA ODNELA OSMU ŽRTVU: Tokom vikenda u kikindskoj bolnici preminula žena (84)!

Srbija -

KIKINDA- Od kraja juna, kad se u Kikindi ponovo registruju oboleli od koronavirusa, povećava se i broj preminulih osoba. Poslednja žrtva je pacijentkinja (84) koja je imala pridružene bolesti, a koja je preminula tokom vikenda.

Pre nje, tokom drugog pika prvog talasa, preminula su još tri osobe, dva muškarca i žena. Kako kažu u kikindskoj bolnici, troje Kikinđana imali su više od 60 godina i hronične bolesti, poput dijabetesa i bolesti srca.

Bitku protiv KOVID-19, tokom prvog pika, izgubile su četiri osobe. Kao što je poznato, sredinom marta, Kikinda bila jedno od tri najveća žarišta u Srbiji. Trojica muškaraca umrla su u novosadskom KCV, dok je 1. aprila, u Beogradu, preminuo državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine dr Branislav Blažić. On je sahranjen Kikindi. Ostaće upamćeno i da je, nažalost, prva žrtva koronavirusa u Srbiji bila iz ovog grada.

Državljanin SAD i dalje na lečenju

U kikindskoj bolnici, prema rečima dr Stojisavljevića, na lečenju se i dalje nalazi jedan državljanin SAD. On ima lakšu kliničku sliku, a u Kikindu je došao u privatnu posetu početkom jula.

- Broj hospitalizovanih u kikindskoj bolnici se ne smanjuje, ali se u isto vreme značajno ni ne povećava. Prema poslednjim podacima, u ovoj ustanovi se leči 31 pacijent. Hospitalizovani imaju između 40 i više od 80 godina, a u bolnici trenutno nema dece obolele od kovida. Ohrabrujuće je da je težina bolesti za nijansu lakša u odnosu na početak drugog pika i sam početak epidemije- izjavio je dr Mirko Stojisavljević, direktor kikindske bolnice.

On je govoreći za TV Kikinda potvrdio da se jedna osoba nalazi na respiratoru i da, kako se izrazio, ima šanse da se izvuče iz ove bolesti.

Kurir.rs/S.U.

Foto Kurir/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track