HUMANO: Pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac stigla najugroženijim Vranjancima (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

HUMANO: Pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac stigla najugroženijim Vranjancima (FOTO)

Srbija -

U saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u našoj zemlji, Fondacija Ana i Vlade Divac, pomaže više od 50.000 najugroženijih građana u 12 gradova Srbije, a jedan od njih je Vranje. Vrednost pomoći je 200.000 evra.

foto: Fondacija Divac

Ova dragocena pomoć, u vidu 929 paketa, za najugroženije kategorije stanovništva u utorak je stigla u Vranje. Porodični paketi sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Ova donacija je realizovana u okviru projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“.

Radi se o podršci osobama koje se nalaze na evidenciji Crvenog krsta Vranje, Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“, Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, Saveza slepih, Duštva za dečiju i cerebralnu paralizu „Sunce“, MNRO Vranje, Udruženja za multiple sklerozu Pčinjskog okruga, Centra za društvene integracije i Udruženja Roma. Na ovoj vrednoj donaciji u ime Grada Vranja zahvalila se gradska većnica Danijela Milosavljević. „U ovom trenutku kada se borimo sa kovidom 19 donacija mnogo znači našim sugrađanima.

foto: Kurir/T.S.

Hvala Fondaciji Ana i Vlade Divac što su među izabranim gradovima prepoznali i Vranje i uključili ga u ovaj značajan projekat. Prepoznata su udruženja čijim članovima će pomoć mnogo značiti u ovim teškim danima“, rekla je Milosavljević.

Milosavljević se zahvalila i Grupi 484 i ambasadi Kraljevine Norveške koji su podržali ovaj vredan projekat. Gordana Stojanović, sekretar Udruženja obolelih od multiple skleroze se zahvalila na pomoći za 74 člana ovog udruženja.

foto: Fondacija Divac

„Socijalni status članova udruženja je veoma loš, naši članovi su uglavnom žene koje češće obolevaju od ove bolesti i penzionišu se rano, tako da im se mesečna primanja kreću u iznosu od 15.000 do 16.000 dinara“, rekla je Stojanović. Slobodanka Đorđević, predsednica Društva obolelih od cerebralne paralize , zahvalila se na pomoći u ime 83 člana i ukazala na izuzetno loš socijalni status ove društvene grupe.

foto: Kurir/T.S.

„Naši članovi su uglavnom deca i mladi koji su vezani za invalidska kolica ili krevet, a o njima brinu majke koje nisu u radnom odnosi i nemaju nikakvih prihoda“, rekla je Đorđević. U okviru Projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa kovid 19“ Fondacija Ana i Vlade Divac obezbedila je 10.000 paketa.

Zbog trenutne situacije sa epidemijom kovid 19 volonteri i aktivisti Centra za društvene integracije isporučiće tokom narednih dana pakete pomoći korisnicima na kućne adrese, poštujući mere zaštite, od kovida 19.„Pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac, Grupe 484 i Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji u ovom trenutku je od velikog značaja za porodice iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Ova pomoć predstavlja i poruku solidarnosti u prevazilaženju krize izazvane korona virusom. Volonteri i aktivisti Centra za društvene integracije isporučiće tokom narednih dana pakete pomoći korisnicima na kućne adrese, poštujući mere zaštite, kako bi se izlaganje virusu svelo na minimum“, rekla je Anita Stojanović, predsednica Centra za društvene integracije.

Kurir.rs/T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track