ČETVRTA ŽRTVA KORONE U LOZNICI: Preminula žena (81), nema pacijenata na respiratoru
Foto: Kurir/T.Ilić

U OPŠTOJ BOLNICI

ČETVRTA ŽRTVA KORONE U LOZNICI: Preminula žena (81), nema pacijenata na respiratoru

Srbija -

LOZNICA - Jedna žena (81) iz okoline Loznice preminula je od korona virusa tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici, saopšteno je danas iz ove ustanove iz koje je u četvrtak pet lica otpušteno sa bolničkog na kućno lečenje, a dva nova su hospitalizovana.

Ovo je četvrta osoba koja je preminula od Covid-19 u lozničkoj bolnici u kojoj trenutno nema pacijenata na respiratoru.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" juče je ukupno pregledano 109 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, a njih sedam je upućeno infektologu. Obavljeno je 58 RTG snimanja pluća, 89 laboratorijskih analiza krvi i dijagnostikovano novih sedam bronhopneumonija. Urađeno je i 30 PCR i 11 seroloških testova.

foto: Kurir/T.Ilić

Među pacijentima koji su se javili lozničkim lekarima 26 odsto je bilo na prvom pregledu, a ostali su došli na kontrolu. Podaci smanjenja prvih pregleda i novih pneumonija malo ohrabruju, kažu u bolnici i Domu zdravlja, ali i dalje apeluju na građane da se pridržavaju svih propisanih mera, poštuju fizičku distancu, nose masku i održavaju ličnu i higijenu prostora. Inače, nastavljen je trend smanjenja broja novopozitivnih osoba na Covid-19 u Mačvanskom krugu pokazuju rezultati za jučerašnji dan koje je saopštio Zavod za javno zdravlje u Šapcu, i u celom okrugu potvrđeno je 15 pozitivnih uzoraka. U najvećem gradu okruga, Šapcu, otkriveno je deset pozitivnih, Bogatiću četiri, a Loznici jedan dok ih u ostalih pet mesta nije bilo.

Ukupan broj pozitivnih od početka borbe sa koronavirusom je 2.827, Šapcu 1.843, Loznici 557, Bogatiću 142, Koceljevi 87, Vladimircima 66, Ljuboviji 48, Malom Zvorniku 44 i 40 u Krupnju. Trenutno je 1.903 obolelih.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track