U BIBLIOTECI VUKOVOG ZAVIČATA: Uz Bisis 5 lakše do knjiga
Foto: T.Ilić

NEDAVNO INSTALIRAN

U BIBLIOTECI VUKOVOG ZAVIČATA: Uz Bisis 5 lakše do knjiga

Srbija -

LOZNICA - Unapređena verzija Bibliotečko-informacionog sistema ‘’Bisis 5” od nedavno je, instalirana u Biblioteci Vukovog zavičaja zahvaljujući sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva kulture i javnog informisanja.

Najnovija, peta verzija, omogućava efikasnije održavanje, jednostavniju instalaciju i ujednačavanje i standardizaciju svakodnevne bibliotekarske prakse u informatičkom smislu.

Na Univerzitetu u Novom Sadu se od 1993. godine koristi sistem ‘’Bisis’’, koristila ga je i loznička Biblioteka u proteklom periodu, ali se sve to vreme razvijao i unapređivao. Do sada je instaliran u više od 50 biblioteka u Srbiji, javne, univerzitetske, školske i specijalizovane biblioteke. ‘’Bisis 5” ne zaostaje za drugim, sličnim, sistemima u svetu i omogućava brzo i kvalitetno pretraživanje, pojedinačnih i svih biblioteka koje poseduju ovaj sistem i koriste istu verziju softvera, navode iz lozničke ustanove. Razvoj ovog sistema podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, a pored biblioteka u Novom Sadu, Beogradu i Šapcu Biblioteka Vukovog zavičaja je među prvima koje su instalirale novi sistem.

Kako je ranije saopšteno iz lozničke ‘’kuće knjige’’ ona je za projekat ‘’Unapređenje softvera BISIS i mrežne instalacije u Biblioteci Vukovog zavičaja“ od resornog ministarstva podržana sa iznosom od pola miliona dinara.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja