VANREDNA SITUACIJA I U SREMSKIM KARLOVCIMA: Evo šta je sve zabranjeno, a ko dužan da plati sahranu umrlog od korone
Foto: S.S.

Obolelo ukupno 43, 22 aktivna slučaja

VANREDNA SITUACIJA I U SREMSKIM KARLOVCIMA: Evo šta je sve zabranjeno, a ko dužan da plati sahranu umrlog od korone

Srbija -

SREMSKI KARLOVCI - U Opštini Sremski Karlovci danas je proglašena je vanredna situacija zbog epidemije korona virusa i neophodnosti sprovođenja operativnih mera zaštite, odlučeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U epidemiji COVID 19 u opštini Sremski Karlovci zaključno sa 03.avgustom obolelo je ukupno 43 građana. Trenutno je 22 aktivnih slučajeva koji generišu prevalenciju -stopa ukupno oboleli unutar jednog dana.

foto: Opština Sremska Kamenica / S.S.

Kako je objavljeno je na sajtu opštine, stanje je na snazi od danas, 4. avgusta. Zabranjena su okupljanja na javnom mestu, gde je više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom. Zabranjuje se korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija, ograničeno je radnog vremena ugostiteljskih objekata, obavezno nošenje maski... Do okončanja vanredne situacije za sve posetioce zatvaraju se lokacije - Vidikovac, Dvorska bašta, izletište Stražilovo i ostrva i plaža na Dunavu.

1 / 4 Foto: Opština Sremska Kamenica / S.S.

- Obavezuje se sremskokarlovačka opština da će snositi plaćanje troškova sahrane i sahranjivanja građana Sremskih Karlovaca, kod kojih je utvrđeno da je smrt prouzrokovana virusom Covid 19 - stoji između ostalog u naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije.

(Kurir.rs / S. S. / Foto: S.S.)

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track