KORONA ODNELA JOŠ JEDNU ŽRTVU U KIKINDI: Preminula pacijentkinja (59) sa pridruženim bolestima
Foto: S.U.

U kikindskoj bolnici

KORONA ODNELA JOŠ JEDNU ŽRTVU U KIKINDI: Preminula pacijentkinja (59) sa pridruženim bolestima

Srbija -

KIKINDA - Pacijentkinja (59) koja je prethodnih desetak dana bila na respiratoru preminula je prethodne noći.

Od kraja juna, kad se u Kikindi ponovo registruju oboleli od koronavirusa, ovo je peti smrtni slučaj. Pre nje, tokom drugog pika prvog talasa, preminula su još četiri osobe, dva muškarca i dve žena. Svi su imali više od 60 godina i hronične bolesti, poput dijabetesa i bolesti srca.

Kako je saopštio dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice u Kikindi, preminula pacijentkinja (59) imala je pridružene bolesti:

foto: S.U.

-Ona je bila dijabetičarka, a u ranijem periodu, imala je i šlog. Dan,dva pre nego što ć preminuti, njeni bubrezi počeli su da otkazuju. Na kraju su i otkazali. Pacijentkinja je imala i loše krvne sudove- rekao je dr Stojisavljević i precizirao da je u ovoj ustanovi hospitalizovano 28 kovid pozitivnih pacijenata. Kod najmlađe pacijentkinje (18) kovid je ustanovljen nakon saobraćajne nesreće tokom koje je zadobila prelom butne kosti:

-Ona je u stabilnom stanju. Za koji dan, najverovatnije, će napustiti bolnicu. Ostali zaraženi koronavirusom imaju između 60 i 84 godine, koliko ima najstariji pacijent- naveo je dr Stojisavljević. U ovoj ustanovi može da bude smešteno 150 kovid pacijenata. Od marta i početka epidemije, u Severnobanatskom okrugu su se virusom korona inficirane 234 osobe, od toga 205 građana Kikinde.

Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track