OSVEŽENJE UZ MAKSIMALNE MERE ZAŠTITE: Više od 500 kupača dnevno na gradskom bazenu u Loznici
Foto: T. Ilić

obavlja se i dezinfekcija popločanih površina na kupalištu

OSVEŽENJE UZ MAKSIMALNE MERE ZAŠTITE: Više od 500 kupača dnevno na gradskom bazenu u Loznici

Srbija -

Spas od vrućina minulih dana Lozničani su potražili i na bazenima Ustanove za fizičku kulturu "Lagator".

Dnevno je prodavano po više od 500 ulaznica, kažu u ovoj ustanovi ocenjujući da je u vreme pandemije i opreza zbog kovida-19 to "zadovoljavajuće" mada je u poređenju sa prethodnim godinama to upola manja poseta.

Na plivanje dolaze i mladi i stari, bilo je i posetilaca iz drugih gradova Srbije koji su veoma zadovoljni uslugom i higijenom na lozničkom kupalištu. Prema rečima Ivana Borovčanina, upravnika bazena, ovde se osim redovne kontrole kvaliteta vode, koji je kao i ranije dobar, striktno primenjuju sve naložene mere na suzbijanju i sprečavanju širenja kovida-19. Pored obavezne dezinfekcije ruku na ulasku, tuširanja pre ulaska u bazene i prolaska kroz dezobarijere, primenjuju i dodatne mere. Tako se svake večeri posle 20 sati, dokle je radno vreme kupališta, mešavinom hlora i vode dodatno obavlja dezinfekcija popločanih površina na kupalištu kao i svih prilaza do oba bazena.

Od početka trinaeste kupališne sezone do sada prodato je oko osam i po hiljada ulaznica, a kupalištu osim korone na ruku nisu išle ni vremenske prilike. Zbog lošeg vremena u junu su ovde prve kupače imali tek 26. iako su olimpijski i dečji bazen za kupače zvanično otvoreni čak deset dana ranije.

Lani je na otvorenom kupalištu na Lagatoru prodato oko 28.500 ulaznica, a kakav će biti ovogodišnji rezultat zavisi ne samo od toga kakvo će biti leto u avgustu već i kako će se ponašati koronavirus. Na lozničkom gradskom bazenu sve čine da taj prostor učine negostljubivim za koronu zbog koje su, prvi put od otvaranja bazena, morali da otkažu besplatnu obuku za decu neplivače koju je godišnje prolazilo po više od stotinu mališana.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track