IDEMO NA PUMPU, TAMO JE DRUŠTVO: Zbog sve češćeg okupljana građanja, doneta HITNA NAREDBA!
Foto: Biljana Roganović

pumpe koje rade 24h su postale mesta za okupljanja

IDEMO NA PUMPU, TAMO JE DRUŠTVO: Zbog sve češćeg okupljana građanja, doneta HITNA NAREDBA!

Srbija -

Kako je u Prokuplju i Kuršumliji proglašeno vanredno stanje usled epidemije koronavirusa, te je zabranjen rad ugostiteljskih objekata posle 23 sata, građani su našli nov način da se i nakon ovog vremena druže.

Naime, benzinske pumpe koje rade dvadeset i četiri sata su postale mesta za okupljanja.

Zbog toga je Opština Kuršumlija donela naredbu da benzinske pumpe i apoteke obavljaju smao osnovne delatnosti.

- Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija, na sednici održanoj 07. avgusta doneo je naredbu kojom se nalaže apotekama i benzinskim pumpama na teritoriji opštine Kuršumlija, koje imaju uređeno radno vreme od 00-24 časova, da u svojim objektima u vremenskom periodu od 23.00 do 06.00 časova mogu da obavljaju samo svoju osnovnu delatnost koja im je propisana rešenjem nadležnog ministarstva, uz poštovanje svih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19- navodi se u naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija.

U Prokuplju još uvek gledaju kroz prste istim objektima, ali su nakon 23 sata, benzinske pumpe sve češće mesto okupljanja.

-Idem na pumpu, tamo smo dogovorili da se nađemo sa društvom, jer ništa drugo ne radi - potvrdilo nam je Prokupčanin K.M.

On dodaje da se u Prokuplju mladi ljudi prvo okupe u neki od kafića u centru grada, a da nakon 23 sata svi odu na jednu od pumpi koje po čitavu noć rade.

Prema podacima MUP Srbije, zaključno sa jučerašnjim danom (subota) u Prokuplju je 55 osoba u samoizolaciji, a u Kuršumliji koja je tri puta manja opština čak 59 osoba je u samoizolaciji.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track