POMOĆ ZA 69 KRALJEVČANA POGOĐENIH JUNSKIM POPLAVAMA: Dobrotvorna fondacija Srpske pravoslavne crkve uručila vaučere
Foto: J.S.

odabrani u saradnji sa Štabom za vanredne situacije Grada Kraljeva

POMOĆ ZA 69 KRALJEVČANA POGOĐENIH JUNSKIM POPLAVAMA: Dobrotvorna fondacija Srpske pravoslavne crkve uručila vaučere

Srbija -

Dobrotvorna fondacija Srpske pravoslavne crkve „Čovekoljublje“, koja postoji od 1991. godine, uručila je finansijsku pomoć za 69 Kraljevčana koji su pretpreli najveću štetu na svojim objektima tokom junskih poplava koje su zadesile ovaj grad i okolinu, a svako od njih pojedinačno dobio je novčani iznos od 10.000 dinara.

- U pitanju su novčani vaučeri koji mogu da se iskoriste na svim prodajnim mestima na kojima se nalaze prodajni post - terminali ili će, ako tako odluče, dobitnici vaučera moći da ih iskoriste da novac podignu u gotovini, kažu u ovoj fondaciji.

Prema njihovim rečima, korisnici pomoći odabrani su u saradnji sa Štabom za vanredne situacije Grada Kraljeva i to su građani čija su domaćinstva imala najveću štetu od poplava, domaćinstva koja imaju starije članove sa hroničnim bolestima, višečlane porodice, porodice sa više od troje dece, kao i korisnici novčane socijalne pomoći.

U prethodnih mesec i po dana, kako navode u „Čovekoljublju“, sprovodena je i akcija pomoći građanima koji su u riziku od zaražavanja od koronavirusa, a na teritoriji Kraljeva u toj akciji podeljeno je oko 500 humanitarnih paketa ukupne vrednosti 3,5 miliona dinara.

(Kurir / J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track