MAČVANSKI OKRUG: Još 15 zaraženih koronom, najviše u Šapcu
Foto: Shutterstock

Manji je broj pregleda i upala pluća

MAČVANSKI OKRUG: Još 15 zaraženih koronom, najviše u Šapcu

Srbija -

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je 15 pozitivnih uzoraka na kovid-19.

U Šapcu 11, a po jedan u Loznici, Krupnju, Koceljevi i Bogatiću. Dan pre je prvi put posle više od mesec dana broj novozaraženih koronavirusom bio jednocifren, ukupno devet, a ove brojke samo potvrđuju da je epidemiološka situacija povoljnija, ali i dalje nestabilna.

Od početka pandemije uzeto je skoro 15 hiljada PCR uzoraka, a ukupno je registrovano 3.079 pozitivnih osoba u okrugu. Ubedljivo prednjači Šabac sa 1.932, slede Loznica 624, Bogatić 159, Koceljeva 99, Krupanj 73, Vladimirci 72, Mali Zvornik 63 i 57 u Ljuboviji. Trenutno je 1.058 obolelih.

U ambulanti Infektivnog odeljenja lozničke bolnice u prethodna 24 sata pregledan je 41 pacijent od toga je bilo 14 prvih pregleda, hospitalizovano je pet pacijenata, a dva su upućena u Beograd, na VMC Karaburma i KBC Zemun.

U Trijažnom centru Doma zdravlja pregledan je 81 pacijent, urađena 72 rendgenska snimka pluća i otkriveno šest novih pneumonija. Manji je broj pregleda i upala pluća, ali iz lozničkih zdravstvenih ustanova apeluju na građane da se pridržavaju preventivnih mera, izbegavaju okupljanja, poštuju distancu uz obavezno nošenje maski i pojačanu ličnu higijenu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja