ČEKAO ČITAVOG ŽIVOTA DA UHVATI OVU NEMAN: Nikola izašao da peca, ni slutio nije da će uhvatiti soma od 2 metra! (FOTO)
Foto: B.R.

pecanje

ČEKAO ČITAVOG ŽIVOTA DA UHVATI OVU NEMAN: Nikola izašao da peca, ni slutio nije da će uhvatiti soma od 2 metra! (FOTO)

Srbija -

Nikola Mirjačić (33) iz Prokuplja upecao je tokom dana kod glavnog mosta na reci Toplici soma teškog 67 kilograma i dugačkog 226 centimetara. Ne samo što je som upecaa bukvalno u centru Prokuplja, pošto reka protiče kroz grad, za ovog ribolovca je od većeg značaja što je postigao nov rekord u težini ribe koju je upecao, kao i zbog toga što je ovu rečnu nemam čekao godinama.

- Pričalo se da su ga viđali i ranije. Jeste malo čudno što je baš ovde ispod mosta, ali je došao sa velikim vodostajem, ili već dugo živi ovde. Pre par dana sam ga slučajno uhvati na udicu, ali se otkačio. Šećer sam dobio u sekundi, ali sam zato danas bio potpuno spreman- kaže nam Nikola koji je ponosan na svoj današnji ulov.

foto: B.R.

On je soma upecao na varalicu „vobler“ koja imitira živu ribu.

Dodaje da je rano jutros sa prijateljem Ivanom izašao na vodu, malo niže od mesta gde se pre par dana zakačio.

foto: B.R.

- Posle nekog vremena, zakačio se i tada je krenula borba. Ukupno smo ga izvlačili 45 minuta. Slučajno je mostom prolazio još jedan moj prijatelj i video da se mučimo sa ribom i on je sišao i pomogao nam. Kada smo ga konačno izvukli, bio sam presrećan. Ovaj dan ću zauvek pamtiti, jer sam i ranije pecao velike ribe, ali najteži som koji sam izvukao bio je 25 kilograma - presrećan je Nikola.

foto: B.R.

Kaže da su razmišljali da ga vrate u vodu, ali su ga suviše nisko uboli kukom i ne bi preživeo.

foto: B.R.

Nikola je strastveni ribolovac od detinjstva, a ovaj hobi je nasledio od svog oca. Ipak, kako obično biva, ovim ulovom je nadmašio svog učitelja, a sada će svi zajedno da uživaju u jednoj od najlepših rečnih riba u ovom kraju.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track