HOROR SCENE U VLADIČINOM HANU: U dečijoj sobi našli ogromno leglo opasnih stršljenova, ČUDOM NIKO NIJE STRADAO! VIDEO
Foto: printscreen Facebook

jezivo

HOROR SCENE U VLADIČINOM HANU: U dečijoj sobi našli ogromno leglo opasnih stršljenova, ČUDOM NIKO NIJE STRADAO! VIDEO

Srbija -

Ono što niko ne očekujete da vidite u svom domu, a ponajmanje u dečijoj sobi, sigurno je roj stršljenova. ovaj jezivi prizor kao iz Hičkokovih filmova, zabeležen je u domu porodice Stojanović iz Vladičnig Hana.

Roj stršljena formirao leglo u prostoru za roletnu na prozoru dečje sobe u porodičnoj kući Stojanovića.

- Oni su se najverovatnije nastanili pre nekoliko meseci na mestu koje im odgovara jer prozor je na sunčanoj strani, ispod je radijator, pa su insekti tu našli dobro mesto da naprave gnezdo.

Kada jednom formiraju leglo, teško ih je isterati, množe se brzo i znaju da budu veoma opasni po ljude. Na ovakvom mestu zna da bude više stotina stršljena, a bilo je i puno larvi - kaže Vladica Stanković iz Udruženja "Poskok" iz Vladičinog Hana, koji je bezbedno uklonio leglo iz stana, piše portak Ok radio.

Kako je rekao, oni su to pokušali da sami reše, ali je u leglu već bilo previše insekata koji su bili spremni da čuvaju i brane svoje leglo.

- U ovakvim slučajevima, pored obaveznih zaštitnog odela i šešira sa mrežicom, koristim sredstva za deratizaciju koja su efikasna nakon što se ukloni gnezdo stršljena, kaže Stanković.

Istog dana, Vladica je uklonio još jedno gnezdo koje su stršljeni napravili u kartonskoj kutiji na terasi porodične kuće u kojoj sama živi starija žena. Kako je rekao, iz dugogodišnjeg iskustva zna da, otprilike, svake četvrte ili pete godine dolazi do veće najezde stršljena a ova godina je, dodaje, u okvirima proseka.

Kurir.rs/okradio.rs

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track