MAČVANSKI OKRUG: Najmanji broj novozaraženih od sredine juna
Foto: T.Ilić

samo dva pozitivna uzorka

MAČVANSKI OKRUG: Najmanji broj novozaraženih od sredine juna

Srbija -

Da li je došlo do stvarnog sunovrata koronavirusa, ili je ovo prividno zatišje tek tokom jučerašnjeg dana zabeleženo je najmanje pozitivnih na kovid-19 još od 11. juna.

Tada je bio jedan u Šapcu, a juče su potvrđena dva pozitivna uzorka i to po jedan u Loznici i Krupnju. U ostalih šest lokalnih samouprava korona nije svraćala.

foto: T.Ilić

Do sada je ukupno u okrugu zabeleženo 3.138 pozitivnih, a trenutno je 632 obolelih. Šabac je ubedljivo prvi sa ukupno 1.950 pozitivnih, Loznica ima 638, Bogatić 173, Koceljeva 100, Krupanj 78, Vladimirci 73, Mali Zvornik 67 i 59 Ljubovija. Podaci iz lozničke bolnice i Doma zdravlja ''Dr Milenko Marin'' takođe ukazuju na trend smirivanja.

U prethodna tri dana u Trijažnom centru pregledana su 134 pacijenta, u ambulanti Infektivnog odeljenja 49 pacijenta od toga je bilo 16 prvih pregleda, urađena su 142 rendgenska snimka pluća i broj novootkrivenih pneumonija je smanjen.

Ukupno je hospitalizovanih jedanaest novih pacijenata i niko nije upućivan u bolnice van Loznice. Prema rečima Dragane Mitrović, portparolke lozničke Opšte bolnice, tokom vikenda je, nažalost, preminuo jedan muškarac (88) iz Malog Zvornika. To je peta žrtva korone u ovoj ustanovi u kojoj su trenutno hospitalizovana 32 kovid pozitivna pacijenta.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track