FORMIRANA VLAST U VRANJU: Milenković opet izabran za gradonačelnika
Foto: T.S.

posle izbora

FORMIRANA VLAST U VRANJU: Milenković opet izabran za gradonačelnika

Srbija -

VRANJE - Dr Slobodan Milenković biće gradonačelnik Vranja i u narednom četvorogodišnjem periodu.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Vranja počela je intoniranjem himne „Bože pravde“. Predsednik Gradske izborne komisije Stojan Ilić podneo je izveštaj o sprovedenom izbornom procesu, nakon čega su verifikovani mandati odbornicima koji su položili zakletvu. Predsedavao je najstariji odbornik Gradimir Jovanović.

1 / 5 Foto: T.S.

Dr Slobodan Milenković jednoglasno je izabran za gradonačelnika Vranja i ovo je njegov drugi mandat. Njegova zamenica biće Zorica Jović, dosadašnja gradska većnica. U novi saziv Gradskog veća izabrani su: Bojan Kostić, Danijela Milosavljević, Aleksandar Stajić, Nenad Đorđević, Dejan Ivanović, Nebojša Zupančić, Nebojša Stamenković, Slavoljub Stojmenović i Izabela Savić. U svom prvom obraćanju pred novim sazivom lokalnog parlamenta, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković se zahvalio građanima na ukazanom poverenju, rekavši da nema veće privilegije i časti nego biti prvi čovek grada koji voliš.

foto: T.S.

Za predsednika Skupštine grada Vranja na predlog Izborne liste ,,Aleksandar Vučić - za našu decu’’ izabran je dr spec. vet. med. Dejan Tričković. On se zahvalio na poverenju i istakao da će u narednom periodu sve aktivnosti biti usmerene na razvoj grada i bolji život građana. Funkciju sekretara Skupštine grada u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljaće Marko Tričković, diplomirani pravnik iz Vranja. Lokalni parlament broji 65 odbornika.

Srpska napredna stranka na izborima 21. juna u Vranju je osvojila 38 odborničkih mesta, Srpska desnica ima 13 predstavnika, SPS osam, a Jedinstvena Srbija 6 odbornika.

Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track