Najnovije vesti

LOZNICA PRVI PUT BEZ NOVOZARAŽENIH: Sjajne vesti posle 53 dana bitke sa koronom
Foto: Kurir/ T.Ilić

Konačno, posle skoro dva meseca

LOZNICA PRVI PUT BEZ NOVOZARAŽENIH: Sjajne vesti posle 53 dana bitke sa koronom

Srbija

LOZNICA – Loznica prvi put od 25. juna, posle ravno 53 dana, nema zaraženih koronavirusom, pokazuje izveštaj Zavoda za javno zdravlje u Šapcu za jučerašnji (17.8) dan. Tada je u Loznici od početka pandemije ukupno bilo 50 pozitivnih na kovid-19, a danas ih je 638, odnosno 588 više.

U Mačvanskom okrugu juče je potvrđeno još sedam pozitivnih na koronu, u Šapcu pet i po jedna osoba u Koceljevi i Ljuboviji tako da je u okrugu od početka pandemije ukupno 3.145 zaraženih, a trenutno je 632 obolelih. Od osam lokalnih samouprava polovina do sada ima više od sto pozitivnih, Šabac 1.955, Loznica 638, Bogatić 173 i Koceljeva 101.

Prema podacima lozničkih zdravstvenih ustanova u Trijažnom centru Dom azdravlja ''Dr Milenko Marin'' juče je pregledano 66 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, bilo je 11 prvih pregleda, dijagnostikovane su četiri nove pneumonije, a obavljeno je i 55 kontrolnih pregleda. Urađeno je 41 snimanje pluća, 51 laboratorijska analiza, 47 PCR i 59 seroloških testova. Infektologu je upućeno 20 pacijenata. Tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici hospitalizovana su dva nova pacijenta, a jedan je transportovan u KBC Zemun. U prethodna 24 sata sa bolničkog lečenja su otpuštene četiri osobe, a trenutno je u ustanovi smešteno 29 kovid pacijenata.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...